Dragnea: Guvernul va aloca 20 de milioane de lei pentru lucrări de îndiguire în judeţele Dolj şi Mehedinţi

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi în comuna doljeană Carpen, unde a vizitat zonele afectare de inundaţiile din ultimele zile, că Guvernul va aloca 20 de milioane de lei din fondul de rezervă către Apele Române pentru lucrări cu rol de apărare împotriva inundaţiilor în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 11:37
Dragnea: Guvernul va aloca 20 de milioane de lei pentru lucrări de îndiguire în judeţele Dolj şi Mehedinţi

El a spus că aceste lucrări se vor realiza începând din Corcova, Peşteana, Bălăciţa, din judeţul Mehedinţi, până în localitatea Carpen, satul Cleanov, din judeţul Dolj, şi vor fi realizate de Apele Române, scrie Agerpres.

„Colegii de la Apele Române au stabilit că în această zonă este nevoie de lucrări în valoare de 20 milioane de lei. Aceste lucrări trebuiau făcute în anii trecuţi, dar din diverse motive nu au realizate. Nu putem sta în continuare aşa, să le dăm oamenilor bani pentru materiale de construcţii să-şi refacă gospodăriile şi casele şi după un an de zile sau doi să vină apele şi să strice tot ce am reparat”, a afirmat Liviu Dragnea.

Potrivit vicepremierului, banii din fondul de rezervă vor fi alocaţi în zilele următoare, iar lucrările vor începe imediat, în satul Cleanov urmând să fie refăcute 11 poduri şi punţi pietonale.

„Aceste poduri au fost astupate şi au acţionat ca un dop în momentul în care casetele s-au umplut cu crengi şi alte obiecte, iar apa s-a revărsat peste mal. De-a lungul anilor au fost solicitări din partea domnului primar. A depus fişe de proiecte pentru programe europene numai că guvernele trecute le-au refuzat şi le-au respins din motive politice”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a adăugat că reprezentanţii Guvernului se află în aceste zile în mai multe zone afectate de inundaţii pentru a evalua necesarul lucrărilor cu rol de apărare care trebuie realizate astfel încât inundaţiile să nu mai afecteze gospodăriile şi casele. Ei fac şi o evaluare a necesarului de alimente, apă, cearşafuri şi alte obiecte de strictă necesitate şi materiale de construcţii, care trebuie distribuit urgent familiilor ce au avut de suferi în ultimele zile.

În localitatea Cleanov, zeci de gospodării şi case au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile produse de ploile abundente şi de apele venite de pe versanţi.