Dragnea: PSD votează pentru aprobarea cererilor Justiţiei în cazul Elenei Udrea

PSD va vota la plenul de miercuri al Camerei Deputaților pentru încuviințarea cererilor procurorilor în cazul Elenei Udrea, a anunțat, luni, președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

26 oct. 2015, 13:48
Dragnea: PSD votează pentru aprobarea cererilor Justiţiei în cazul Elenei Udrea

„Am discutat despre poziția partidului în ceea ce privește solicitările care au venit de la ministrul Justiției privind ridicarea imunității doamnei deputat Elena Udrea, precum și solicitările care au venit de la Parchet în acest sens. Poziția partidului este foarte clară: vom vota pentru aprobarea acestor cereri”, a afirmat președintele PSD, într-o conferință de presă organizată după Biroul Permanent Național al partidului.

Citeşte şi: Dragnea: Întrebarea dacă va fi demis Oprea trebuie pusă lui Ponta. Lipsa comunicării, cea mai mare greşeală

Dragnea a adăugat că, având în vedere poziția asumată a partidului în acest caz, votul deputaților social-democrați ar trebui să fie unul deschis, scrie Agerpres.

„La Comisia juridică am înțeles că, din cei nouă membri prezenți în comisie din partea coaliției, doi au avut poziții, în discuțiile de acolo, împotriva aprobării acestei cereri. În schimb, atât timp cât ne-am asumat o poziție publică, atât eu, cât și partidul astăzi, nu văd de ce nu s-ar vota deschis, cu bilele la vedere, pentru ca toți să ne susținem și acolo la vot, efectiv, această poziție publică”, a declarat președintele PSD.

El a răspuns astfel întrebat cum se va asigura că deputații PSD vor vota pentru încuviințarea cererilor procurorilor având în vedere că la Comisia juridică din Camera Deputaților solicitările privind reținerea și arestarea preventivă nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Cererile DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea dezbătute vineri în Comisia juridică nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate. Deputații juriști au aprobat doar cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a acesteia.