Dragnea şi Mazăre fac echipă la garajul Penitenciarului Rahova

Avem informații incendiare despre Radu Razare. Fostul primar s-a reprofilat și lucrează la mașinile penitenciarului alături de fostul șef PSD, Liviu Dragnea spun sursele România TV.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 13:10
Dragnea şi Mazăre fac echipă la garajul Penitenciarului Rahova

Informații pe surse apar din Penitenciarul Rahova, acolo unde Liviu Dragnea și Radu Mazăre își ispășesc pedepsele. Conform România TV, cei doi fac echipa la garajul penitenciarului, acolo unde muncesc. Primul care a optat pentru un post la garaj a fost Liviu Dragnea, însă, ulterior, Radu Mazăre a decis să i se alături. Ca pregătire profesională, ambii sunt ingineri. De asemenea, conform sursei citate, cei doi sunt deținuți model. 

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia la executare depusă de fostul primar din Constanţa Radu Mazăre la condamnarea de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia. Decizia este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marți, ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fostului lider PSD.

Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă, care anterior a mai făcut o cerere de abţinere în acest proces, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea a făcut anterior o cerere de recuzare a magistratului, dar solicitarea lui a fost respinsă.

În urma deciziei luate marţi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care i-a respins în luna ianuarie o solicitare identică. 

Înainte de luarea acestei hotărâri, Liviu Dragnea a afirmat, în sala de judecată, că cererea sa este amânată din variate motive și că va ajunge să își termine mandatul de executare până să se dea o decizie.

„Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Avocații lui Liviu Dragnea s-au contrat cu procurorul în sala de ședință de la Tribunalul București. Totul, după ce judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Avocaţii fostului lider social-democrat au susţinut că cererea de a trimite dosarul la Curtea Supremă nu poate fi admisă, având în vedere că face referire exclusiv la starea de arest a fostului preşedinte PSD.

Apărătorii lui Dragnea au mai susținut că cererea trebuie judecată la Tribunalul Bucureşti pentru că aceasta e instanţa care a emis mandatul de arestare pe numele său.

E a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a anului trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.