Liviu Dragnea acuză că a fost lăsat să îngheţe de frig în propria celulă la -15 grade Celsius. „A fost cu rea-credinţă”

Fostul lider PSD Liviu Dragnea s-a plâns conducerii închisorii de condiţiile inumane pe care a fost nevoit să le suporte. Politicianul a fost lăsat să îngheţe de frig în propria celula, la -15 grade Celsius, conform Cancan. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 07:45
Liviu Dragnea acuză că a fost lăsat să îngheţe de frig în propria celulă la -15 grade Celsius. „A fost cu rea-credinţă”

Potrivit unor surse, în zilele în care termometrele au indicat temperaturi scăzute, Liviu Dragnea a fost nevoit să suporte condiţii inumane. Mai exat, în celula sa din Penitenciarul Rahova, nu a funcţionat căldura, iar politicianul a tremurat de frig. 

Citeşte şi:Cine este şi cum arată bărbatul care a dus valiza Tel Drum – a lui Dragnea – la Rise Project. Acum este preşedinte USR Teleorman VIDEO

Politicianul consideră că ar fi vorba despre rea-credinţă deoarece celula sa a fost singura care s-a confruntat cu această problemă. Prin urmare, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a plâns comandantului închisorii despre condiţiile din penitenciar. 

Fostul lider al PSD a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeşte şi: Tel Drum a cerut în instanţă insolvenţa „fermei de porci a lui Dragnea” de la Salcia

Liviu Dragnea a încercat de mai multe ori până acum să scape de pedeapsa cu închisoarea în dosarul angajărilor fictive, dar de fiecare dată a pierdut în instanţă. 

Citeşte şi: Liviu Dragnea acuză că i-au fost încălcate drepturile. Acuzaţii grave la adresa conducerii penitenciarului

Avocatul fostului lider PSD Liviu Dragnea a reclamat în ianuarie că fostului lider PSD nu i-a fost acordată o permisie, fără o motivare anume, deşi e un drept de care beneficiază conform legii.

„Nu este o solicitare neapărat făcută de cineva. E un drept care se acordă conform legii. Permisia este tocmai prevăzută de lege astfel încât persoanele care se află în privare de libertate să aibă posibilitatea să menţină relaţiile cu familia. Problema care s-a pus în ceea ce-l priveşte pe domnul Dragnea, care lucrează în cadrul penitenciarului, acestuia nu i-a fost acordată permisia, fără o motivare anume„, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Lui Liviu Dragnea – încarcerat la Penitenciarul Rahova unde execută o condamnare de trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman – i-a fost refuzat acest drept, în ciuda faptului că a primit din partea garajului unde lucrează toate meritele aferente, a precizat avocata sa.

Citeşte şi Liviu Dragnea, la ÎCCJ: De 8 luni stau în penitenciar nevinovat. Instanţa decide pe 21 ianuarie dacă îl eliberează

Nimeni nu cere ca Liviu Dragnea să fie favorizat în cadrul penitenciarului, dar nici defavorizat„, a adăugat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea, aflat în detenţie din 27 mai 2019, a mai beneficiat de o permisie de 24 de ore în preajma zilei sale de naştere, în luna octombrie, la acel moment ministrul Justiţiei solicitând explicaţii de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Instituţia a precizat că permisia a fost acordată „regulamentar”.


loading...