Dragnea: Trebuie să susţinem programul de creşe pentru ca angajatorii să nu-şi mai facă probleme la angajarea femeilor

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Focșani, la un simpozion privind discriminarea femeilor pe piața muncii, "pe lângă schimbarea mentalităților", e nevoie și de măsuri de susținere a programului de creșe și grădinițe pentru ca nici un angajator să nu-și mai facă probleme atunci când este vorba despre angajarea femeilor.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 12:46
Dragnea: Trebuie să susţinem programul de creşe pentru ca angajatorii să nu-şi mai facă probleme la angajarea femeilor

„Din păcate și în Europa, dar și în România, femeile nu sunt tratate în mod egal, cinstit, nici de către autorități și nici de către angajatori. De multe ori când merg să se angajeze femeile sunt întrebate dacă au copii sau dacă sunt interesate să aibă copii și nu știu dacă un bărbat care ar primi asemenea întrebări la angajare nu s-ar simți jignit”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că trebuie intervenit ferm în privința unor astfel de situații, dar că pe lângă schimbarea acestei mentalități se impun și alte măsuri.

„Este o mentalitate profund greșită și imorală, dar noi trebuie să intervenim ferm și să susținem programul de creșe și grădinițe pentru ca nici un angajator să nu-și mai facă probleme când o femeie vine să se angajeze”, a mai spus liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a felicitat organizațiile de femei pentru activitatea depusă în campania electorală, el adăugând că „a avut viziune și înțelegere atunci când și-a făcut aliate femeile”.

„Când se va înființa organizația de bărbați din PSD voi fi sigur că voi avea sprijinul dumneavoastră pentru a ocupa acolo o funcție de conducere”, a mai spus Dragnea.

În perioada 21-22 aprilie, la Focșani are loc simpozionul „Discriminarea femeii pe piața muncii”, la care participă peste 200 de femei social-democrate din zona Moldovei.