Dragoș, Gheorghe și Costi au murit asfixiați în accidentul din Gorj. Primul se angajase la mină după ce a aflat că soția este însărcinată. Al doilea revenise în țară de câteva luni la rugămintea fiicelor sale

Anchetă de proporții după tragedia din cariera minieră din județul Gorj, unde trei mineri și-au pierdut viața. Șeful Inspectoratului General de Muncă descinde în mină pentru a vedea care sunt condițiile de lucru de acolo. Între timp, familiile celor trei mineri morți în tragedia de la cariera minieră Jilţ Sud se pregătesc să-i înmormânteze.

19 ian. 2023, 12:33
Dragoș, Gheorghe și Costi au murit asfixiați în accidentul din Gorj. Primul se angajase la mină după ce a aflat că soția este însărcinată. Al doilea revenise în țară de câteva luni la rugămintea fiicelor sale

Durere sfâșietoare în familiile celor trei mineri morți în tragedia de la mina din Gorj. Rudele se pregătesc acum de înmormântare.

Este durere mare în orașul Mătăsari. Trupul neînsuflețit al lui Dragoș Pârjol, unul dintre minerii morți în tragedia de la mină, a fost adus acasă. Avea doar 29 de ani şi lucra ca electrician în carieră.

Dragoş Pîrjol se angajase de doar 4 luni în carieră pentru că dorea să asigure un trai decent familiei sale, indiferent de condițiile în care trebuia să muncească. În curand avea să devină tată. Soția lui, Roxana, este însărcinată.

Tânărul a lăsat în urmă părinți și frați înmărmuriți de durere și o soție care nu își mai poate găsi liniștea la gândul că cel mic nu își va mai cunoaște niciodată tatăl.

Citește și: Imagini dramatice de la locul tragediei din Gorj! Fratele unuia dintre minerii morți, distrus de durere: „Cum, mă, cum să fie mort? Poate trăia dacă aveau drumuri făcute!”

Tatăl lui Dragoş a fost printre primii care au ajuns la locul tragediei. E un om terminat. „L-a luat în braţe şi n-a mai vrut să mai vorbească cu el!”, spune mama lui Dragoș.

E durere mare şi în Bolboşi. Gheorghe Vîlceanu este un alt miner mort în accidentul de la mina din Gorj. Avea 38 de ani și era lăcătuş mecanic în cariera Jilţ Sud. Se întorsese în țară de câteva luni după ce lucrase ca șofer de TIR și de la autobuz în străinătate. Fiicele lui sunt terminate de durere.

Revolta rudelor e surdă. Oamenii sunt resemnaţi.  @Suntem terminaţi, vlăstarul nostru, băiatul nostru cel mai bun, cel mai … nu se exista aşa ceva!”, spune socrul lui Gheorghe Vîlceanu​ cu ochii în lacrimi.

 

 

De înmormântare se pregătește și familia lui Costi Negoiță, al treilea muncitor mort în accidentul de la mina Jilț Nord. La 45 de ani, Costi Negoiță era şef de echipă. A lăsat în urmă un băiat, elev la liceu, şi o fată, studentă în Timişoara.

”Aceste lucruri or să se mai repete. Or să se mai repete pentru că nu se iau măsuri. Ei, acum, în acest moment, au trimis utilaje, amenajează drumuri, amenajează tot ce se poate amenaja pe acolo, pentru a se putea muşamaliza. Demisia este puţin. Aceşti oameni trebuiau arestaţi!”, spune fratele lui Costi, citat de observatornews.ro.