Imagini dramatice de la locul tragediei din Gorj! Fratele unuia dintre minerii morți, distrus de durere: „Cum, mă, cum să fie mort? Poate trăia dacă aveau drumuri făcute!”

Fratele uneia dintre victimele accidentului din Gorj, în care trei muncitori și-au pierdut viața, a avut o reacție dură la adresa autorităților după tragedie.

17 ian. 2023, 21:56
Imagini dramatice de la locul tragediei din Gorj! Fratele unuia dintre minerii morți, distrus de durere: „Cum, mă, cum să fie mort? Poate trăia dacă aveau drumuri făcute!”

Bărbatul a ajuns la locul accidentului și era în stare de șoc când a aflat că fratele lui a murit. E convins că, dacă autoritățile își făceau datoria, fratele lui ar mai fi putut avea o șansă la viață.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu ies din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu ies afară, nu fac drumuri!”, a strigat bărbatul, potrivit news.ro.

Cei din jur încercau să-l încurajeze pe bărbat că totul va fi bine. „George, te rog, hai acasă.. În tine îmi este toată baza, George, te rog!”, i-a spus o femeie.

Citește și Ministrului Energiei, Virgil Popescu, primele declarații după accidentul cumplit de la Complexul Energetic Oltenia: „Este cumplit. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”

Unul dintre muncitorii implicați în acest accident a mărturisit că a reușit să supraviețuiască „cu ajutorul lui Dumnezeu, atâta pot să spun”.

„Puteţi să întrebaţi, sunt lideri de sindicat, să vă spună cum s-au luptat, cum au făcut şi greve pentru condiţiile de muncă, pentru tot! Şi uitaţi ce se întâmplă: dezastre! E carnagiu! Gândiţi-vă că astăzi plângem colegii noştri cu care ieri râdeam. Şi poate să se întâmple şi mâine, şi poimâine. Mulţi poate nu mai speră să iasă la pensie. E greu, mulţi ne-am învăţat cu răul şi zicem că e bine. Unde să ne ducem? Asta am învăţat, asta facem”, a declarat un muncitor.

Citește și Accident grav la cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia, trei morţi. Planul roșu a fost activat

Trei persoane au murit şi 10 au fost rănite, marţi, după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat în carierea Jilţ Sud, din judeţul Gorj. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, având în vedere numărul celor implicaţi. Cei zece răniți au fost transportați la spital.

Două persoane au fost preluate de către elicopterele SMURD și au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova, trei persoane au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Motru și alte cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Tg-Jiu.