Dragoş Pătraru: Cred că Tolontan e patriot şi speră că România se califică, de-aia nu mătură pe jos cu Piţurcă

ROMANIA - GRECIA. Jurnalistul Dragoş Pătraru critică într-o postare de pe blogul personal atitudinea celor care preferă să ignore jocul tricolorilor de la Pireu, lansându-se în schimb în critici de neînţeles la adresa postului care a transmis partida, România TV.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 11:18
Dragoş Pătraru: Cred că Tolontan e patriot şi speră că România se califică, de-aia nu mătură pe jos cu Piţurcă

ROMANIA – GRECIA. În perspectiva returului cu Grecia, contând pentru barajul de calificarea la CM 2014, jurnalistul România TV Dragoş Pătraru face o radiografie extrem de acidă a tricolorilor, dar şi a modului în care o parte a mass-media a încercat să abată atenţia opiniei publice de la la jocul de la Pireu al naţionalei, criticând postul care a transmis partida, România TV. Într-un comentariu cu titlul „Ssst, nu spuneţi nimic rău despre gloabele condamnatului Piţurcă. Televizează trustul Intact meciul retur!„, postat pe blogul său, patraru.altphel.ro, jurnalistul notează: „E perfect! Gata, ştim ce vom face marţi, pe Naţional Arena. Totul e pus la punct, victoria cu 2-0, 4-1, 6-2, 7-3 nu ne poate scăpa. S-a găsit vinovatul pentru rezultatul din Grecia. Nu, nu este Lobonţ, la primul gol a fost ofsaid, iar la următoarele două el nu a avut ce face (…) Piţurcă nici atât! Adică, de ce e el de vină? El şi-a făcut treaba. A venit pentru un 0-0 muncit, a aşezat cea mai defensivă şi distructivă echipă pe care ar fi putut să o trimită pe teren. Meciul a început bine, băieţii au îndeplinit sarcinile, dar a picat primul gol aiurea, ofsaid clar. Apoi, nu poţi, bă, să nu ne laşi să ne bucurăm şi noi ca lumea după ce egalăm, să ne dai gol aşa, imediat după ce pui mingea la centru. Ar trebui făcută o regulă cu treaba asta. Şi la 3-1 ăla a fost gol? Să fim serioşi.

Vinovat pentru ce s-a întâmplat în Grecia este postul de televiziune România TV, doamnelor şi domnilor. Da, televiziunea care a cumpărat drepturile pentru acest meci, ca să nu-l ascultăm la radio, poartă toată vina pentru rezultat. Pentru că a difuzat în timpul meciului prea multe reclame (se ştie că reclamele îţi distrag atenţia), pentru că a dat sincroane cu politicienii pesedişti (ce-aţi căutat, băi, găozarilor, în Grecia? Şi de ce nu le-aţi plătit drumul şi unora de la PNL şi PDL, să fie echilibru pe post?), pentru că a dat cu 15 minute înainte de meci un mesaj al lui Victor Ponta. Premierul, adică. Nu, Băsescu nu a zis nimic, dar nici nu l-au întrebat ăia de la România TV. Nişte vânduţi, domnule!

Cineva spunea pe Facebook că această atitudine este dictată de faptul că returul va fi transmis de trustul Intact, iar audienţa trebuie să fie mare! Nu, nu cred că asta e. Nu cred că domnul Tolontan, de pildă, care ceartă România TV şi o arată cu degetul pentru că a dat prea multe reclame şi pe Ponta înainte de meci, dar nu are a-i reproşa nimic lui Piţurcă, face un astfel de joc. Cred că domnul Tolontan e patriot şi speră ca România să se califice, de-aia nu mătură pe jos cu Piţurcă. Să nu pună presiune! După ce a inventat, din lipsă de subiecte, o altă echipă a României cu trei zile înainte de meciul din Grecia, doar pentru a putea spune apoi că echipa normală a lui Piţi – cu Torje în dreapta, Cociş la închidere şi Stancu în spatele lui Marica – este o mare surpriză, luându-i peste picior pe cititori, domnul Tolontan şi colegii de la gsp ne ceartă că suntem supăraţi pe o ruşine de echipă naţională. Iertaţi-ne, domnilor! Suntem nedemni să vă fim contemporani!”

Citeşte întreg articolul pe http://patraru.altphel.ro/2013/11/18/ssst-nu-spuneti-nimic-rau-despre-gloabele-condamnatului-piturca-ca-televizeaza-trustul-intact-meciul-retur/