Dragoş Pătraru dezvăluie cum a slăbit 30 de kilograme şi care sunt cele mai nocive alimente: „Astea sunt dezastru pentru sănătate”

Jurnalistul şi realizatorul TV Dragoş Pătraru a fost invitat în podcastul lui Cătălin Măruță și a vorbit deschis despre bătălia sa cu surplusul de kilograme. Acesta a dezvăluit că în momentul în care a decis să slăbească avea 122 de kilograme.

21 nov. 2022, 10:23
Dragoş Pătraru dezvăluie cum a slăbit 30 de kilograme şi care sunt cele mai nocive alimente: „Astea sunt dezastru pentru sănătate”

Pătraru a explicat că renunțarea la zahăr, carbohidrați și alimentele procesate au avut un mare impact în procesul de slăbire. Jurnalistul a spus că înainte de a se apuca de slăbit, a încercat să înțeleagă procesul de digestie al organsimului și felul în care corpul procesează alimentele și lichidele.

Cele mai periculoase produse pentru siluetă sunt, spune Pătraru, cele procesate – de la carne, la făinoase și, implicit, dulciuri. Covrigii, una dintre gustările preferate ale românilor în drum spre locul de muncă, sunt „un dezastru pentru sănătate”.

„Zahărul, în orice formă. Tot ce înseamnă procesat, carnea cu totul. Tot ce înseamnă orez alb, făină albă, produsele de patiserie. Orezul alb e doar energia din bobul de orez, e carbohidratul simplu. Nu mai mâncați covrigi, astea sunt dezastru pentru sănătate, tot ce înseamnă fresh, nu mai beți fresh-uri, mănâncă portocala întreagă.

Fibrele din fruct împiedică absorbția zahărului și odată ajunsă în fresh nu mai are nicio barieră, mănânci două tone de zahăr. Laptele dulce este la fel, cea mai mare nenorocire. După ce le scoți pe astea, slăbești 30 de kilograme”, i-a dezvăluit jurnalistul lui Cătătlin Măruță.

Citeşte şi: Jason David Frank s-a sinucis. Celebrul actor avea numai 49 de ani

Dragoș Pătraru a renunțat și la carne de câțiva ani și, deși renunțarea la acest aliment a fost mai dificlă, jurnalistul recunoaște că se simte mult mai bine acum, iar analizele sunt mult mai bune.

„La carne am renunțat de trei ani, dar nici soția mea și fiica nu mai consumă. Mâncăm pește din când în când. Eu nu credeam că nu pot să mă simt atât de bine. Mie-mi plăcea carnea foarte mult, dar eu sunt mult mai bine acum, inclusiv cu analizele. Carnea pe termen lung este toxică pentru organism”, a încheiat Pătraru.

Citeşte şi: Ce cadou a primit Gabriela Prisăcariu de la Dani Oţil. Blondina împlineşte 30 de ani: „Divorţez!”