Dragoş Pîslaru, europarlamentar USR PLUS: Informal, PNRR este un plan deja aprobat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru România este, în mod informal, "un plan deja aprobat", a declarat europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR PLUS).

17 sept. 2021, 16:36
Dragoş Pîslaru, europarlamentar USR PLUS: Informal, PNRR este un plan deja aprobat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru România este, în mod informal, „un plan deja aprobat”, a declarat europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR PLUS).

„Informal, PNRR este în acest moment un plan deja aprobat. Data de lansare coincide, de obicei, cu anunţul unei vizite a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ţara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunţată această vizită (în România – n.r.). Un semnal potrivit căruia Comisia Europeană nu se amestecă în nicio bătălie politică”, a scris Dragoș Pîslaru pe Facebook.

Dragoș Pîslaru s-a declarat convins de faptul că prefinanţarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an.

„Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanţare. Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor şi membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă – MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este şi respectat”, a mai spus el.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ajunge la Bucureşti pe 27 septembrie, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt adjunct al Executivului comunitar, Dana Spinanţ.

„Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România. Vom încheia acest proces în următoarele zile şi preşedinta va fi la Bucureşti pe 27 septembrie. Vă vom da detalii suplimentare în acea perioadă. Ne aşteptăm ca analizarea planului să se fi încheiat până atunci”, a afirmat Spinanţ.