„Un ministru, fost sportiv de performanță, înțelege că sportul de masă este în primul rând lucru care ne educă, ne face să fim mai buni, mai competitivi, să știm ce înseamnă echipa și în ceea ce privește performanța cred că până la urmă aici se împart apele, cred că până la urmă cei care fac performanță se bucură de un maraton foarte bine organizat, ceilalți, ca noi, ne bucurăm că putem susține cauze care sunt importante pentru România”, a declarat Pîslaru potrivit Agerpres.
Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate.
În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton București și Raiffeisen Bank Maratonul București, care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga țara. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viață apropiată de normalitate.
Atletul kenyan James Barmasi Kiptum, în vârstă de 32 de ani, a câștigat duminică ediția a noua a Maratonului București, el trecând linia de sosire din Piața Constituției în 2 ore, 15 minute și 5 secunde.
El a fost urmat pe locurile doi și trei de alți doi sportivi din Kenya, Edwin Kiplagat Kitum (02:16:52) și Patrick Kiprono Kimeli (02:18:36). Cel mai bun timp al unui sportiv român a fost reușit de Sorin Mineran, care cu 2 ore, 30 de minute și 22 de secunde s-a clasat pe poziția a cincea.