Dragostea CĂUTATĂ pe INTERNET i-a costat SCUMP. Ce trebuie să faci ca să NU AJUNGI ca EI

Infractorii internaţionali îi vizează din ce în ce mai mult pe cei care îşi caută dragostea pe internet. Victimele din Australia, păcălite de falşi admiratori, au pierdut anul trecut peste 25 de milioane de dolari australieni (23,5 de milioane de dolari americani), conform cifrelor date publicităţii luni.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 09:06
Dragostea CĂUTATĂ pe INTERNET i-a costat SCUMP. Ce trebuie să faci ca să NU AJUNGI ca EI

Australienii care îşi caută dragostea online sunt din ce în ce mai vizaţi de infractori.  Fraudele legate de dating şi dragoste au crescut cu 8% în 2013 faţă de 2012, susţine Comisia pentru Competiţie şi Consumatori din Australia (ACCC), în raportul său anual privind escrocheriile şi fraudele, transmite DPA.

Pierderea medie pe care au avut-o victimele de pe urma escrocilor care le-au promis dragostea a fost de 19.000 de dolari americani, de peste trei ori mai mare decât în cazul altor tipuri de escrocherii.

Potrivit ACCC, 43% dintre persoanele care au relatat că au fost abordate de către un fals admirator au declarat că au pierdut bani.

De asemenea, 4.000 de infractori au fost identificaţi ca fiind din altă ţară, iar peste 90.000 de australieni au raportat escrocheriile la ACCC anul trecut, în creştere cu 7.000 faţă de anul precedent.