Drama familiei copilului ars în incubator, la maternitate: Nimeni nu ne-a spus „Ne pare rău” VIDEO

Părinţii copilului ars în incubator la Maternitatea Bucur din Capitală, în urmă cu trei ani, au primit doar 10 mii de euro din cei 200 de mii stabiliţi de instanţă. Asta în condițiile în care băiețelul așteaptă să fie supus mai multor intervenții chirurgicale. Cea mai mare durere a părinţilor este că niciunul dintre vinovaţi nu s-a interesat de atunci de starea copilului.

09 apr. 2013, 14:41
Drama familiei copilului ars în incubator, la maternitate: Nimeni nu ne-a spus „Ne pare rău” VIDEO

După trei ani de procese, judecătorii au decis ca părinţii micuţului Alexandru să primească 200.000 de euro daune morale pentru trauma prin care au trecut.

În 2009, o asistentă de la Maternitatea Bucur l-a lăsat nesupravhegheat în incubator pe băieţelul născut de trei zile, iar Alexandru a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Părinţii nu au primit până acum decât 10 mii de euro, bani din asigurarea asistentei.

Ce i s-a întâmplat, nu i s-a întâmplat în trei ani sau în şase ani. S-a întâmplat într-o singură noapte şi a suferit aproape trei luni de zile. Nu are rost să fim bătaia lor de joc. Nimeni nu a venit la noi să ne întrebe cel puţin de el, să ne spună „ne pare rău” sau „îmi cer scuze”, a declarat mama băiatului pentru România TV.

Găsită vinovată pentru neglijenţă, asistenta a primit trei luni de închisoare cu suspendare. Ea şi inginerii care ar fi trebuit să supravegheze funcţionarea aparatelor, au fost obligaţi să plătească în solidar cu spitalul 200.000 de euro familiei.

Banii nu au venit însă, iar spitalul spune că prioritară a fost achitarea amendei penale, de 300 de mii de lei. Reprezentanţii unităţii au cerut în instanţă oprirea executării silite.