Drama lui Florin Piersic. Sora lui a înecată, la doar 15 ani: „A sărit în Prut să-şi salveze colega de bancă”

Drama lui Florin Piersic. Actorul a a avut parte de multe bucurii de-a lungul vieţii, însă a avut şi momente triste. Drama pe care a purtat-o de mic copil a fost moartea surorii lui, Lucica, ce s-a stins din viaţă la vârsta de 15 ani.

22 apr. 2021, 19:32
Drama lui Florin Piersic. Sora lui a înecată, la doar 15 ani: „A sărit în Prut să-şi salveze colega de bancă”
Drama pe care a purtat-o de mic copil a fost moartea surorii lui, Lucica.

Drama lui Florin Piersic. Actorul ascunde o mare suferință în sufletul lui, pe când Florin Piersic avea doar şapte ani, Lucica a murit înecată în Prut. Sora actorului încerca să salveze o altă colegă de la înec, însă nu a reușit să supraviețuiască. Tânăra a fost găsită fără suflare de către familie.

Florin Piersic a mărturisit, în cadrul emisiunii lui Dan Negru, că acea perioadă a fost una dintre cele mai grele și că nu va uita niciodată înmormântarea surorii lui.

Citeşte şi: Florin Piersic dezvăluie motivul pentru care a părăsit scena mai bine de 6 LUNI. Clipe de panică pentru marele artist

Drama lui Florin Piersic. Sora lui  murit înecată

Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei, ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut, sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic‘, a declarat actorul.

Florin Piersic, scrisoare dureroasă pentru români

Florin Piersic

a postat un mesaj pe pagina sa Facebook, in care sustine ca anul acesta nu isi va sarbatori ziua de nastere pe scena, asa cum o facea in alti ani. Pe 27 ianuarie, marele actorul ca implini varsta de 85 de ani.

Copii, e prea multa tristete in lume. De curand mi-am pierdut un prieten de o viata, Rocco-Grigore Rusu (n.r. – actor, decedat in aprilie 2020), care a fost rapus de boala asta blestemata, iar o minunata partenera a mea se zbate acum intre viata si moarte, din acelasi motiv. Va spun drept: mi se pare cam nepotrivit, sa ne tinem de sarbatoriri” a scris Florin Piersic pe contul său de Facebook.

Actorul a mai adaugat ca 2021 este anul Varsatorului, asa ca este convins ca ne asteapta lucruri minunate, „numai sa trecem odata de perioada asta nefericita”. „Va rog sa aveti grija de voi si de cei din jurul vostru. Fiti buni unii cu altii si la anul, facem o sarbatorire si pentru 85 si pentru 86 la un loc! E o promisiune!”, a mai scris Florin Piersic.