Gheorghe Turda, experienţă traumatizantă. Artistul a fost implicat într-un grav accident, a fost la un pas de moarte: „După ce s-a răsturnat mașina, am strigat „Ajută-mă, Doamne!””

Gheorghe Turda a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din viaţa lui, când a fost la un pas de moarte.

03 aug. 2022, 20:15
Gheorghe Turda, experienţă traumatizantă. Artistul a fost implicat într-un grav accident, a fost la un pas de moarte: „După ce s-a răsturnat mașina, am strigat „Ajută-mă, Doamne!””

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România, însă, cu toate acestea, şi el a avut parte de momente grele. A văzut moartea cu ochii în timp ce se afla într-un turneu în America.

În urmă cu 28 de ani, artistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Se afla în acel turneu în America, unde plecase cu mai mulţi colegi, iar el se afla la volanul unei maşini.

„Am avut o cumpănă în viața mea, în America, din fericire pentru mine am scăpat cu viață. Mi s-a înscenat ceva cum a fost la Teo Peter (n.r. fondatorul trupei Compact care a încetat din viață pe 4 decembrie 2004, în urma unui accident rutier tragic. Taxiul în care se afla a fost lovit de un soldat american, aflat în stare de ebrietate), am scăpat ca prin minune de la moarte. Când m-au scos din centuri, după ce s-a răsturnat mașina, am strigat „Ajută-mă, Doamne!”.

Și am văzut-o pe mama ca într-un vis și am rugat-o să mă scoată din ghearele morții. S-a întâmplat în 1994, la campionatul de fotbal de la Chicago”, a povestit Gheorghe Turda, pentru Fanatik.

Citeşte şi Gheorghe Turda și Mioara Velicu, la cuțite după ce interpreta a spus că s-a pensionat mai devreme din cauza lui: „Minte cu nerușinare. A vrut să fie vedetă, fără să vină la program”

Ce pensie are Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă imensă în fiecare lună: „Am 55 de ani de activitate”

Artistul a avut o carieră de 55 de ani în lumea muzicii, dar a fost şi șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne.

Gheorghe Turda a mărturisit că primește o pensie de 9.000 de lei, deoarece a avut activitate la două ansambluri cunoscute, Ciocârlia și Rapsodia Română, dar și datorită faptului că a fost șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne.

„Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da! Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a declarat Gheorghe Turda la Antena Stars.

Gheorghe Turda o duce bine din punct de vedere material și se poate bucura de o viață fără grija zilei de mâine. Deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina. Pe lângă locuințe are și un teren agricol de 3.000 mp în județul Prahova, două mașini, o pianină de 7.500 de euro, dar și bijuterii de familie care se ridică la valoarea de 6.000 de euro.