DRAMA Micăi de la Abracadabra. „Când credeam că e mai bine mi-au zis că a luat un MICROB din spital”

Ipoteză îngrijorătoare în cazul morţii Micăi de la Abracadabra. Michaela Niculescu ar fi contactat o infecţie în timpul şederii în spital, informează România TV. Toni Niculescu, tatăl Micăi, a mărturisit că tânăra s-a ales cu o infecţie pe patul de spital, însă boala era într-un stadiu avansat şi numai o minune o mai putea salva.

RomaniaTV.net
16 mart. 2013, 08:33
DRAMA Micăi de la Abracadabra. „Când credeam că e mai bine mi-au zis că a luat un MICROB din spital”

Toni Niculescu, tatăl Micăi, a mărturisit că tânăra, răpusă de o boală cruntă, s-a ales cu o infecţie pe patul de spital.

„Ea fiind mai slăbuţă, a preluat-o. O durea burtica…”,
a spus vineri tatăl Micăi. El a arătat însă că nu crede că finalul ar fi fost altul în cazul fiicei sale. 

„Nu, nu era altul. La fel era. Doar Dumnezeu de sus dacă o ajuta un pic, ficatul să se genereze, o bucăţică… Poate şi infecţia aia, bacteria…. o bacterie”, a precizat  Toni Niculescu.

„Îşi revenise, iar cand deschidea ochisorii aia albastri o pupam, ii pupam si picioarele. Veneam la ea si pe la 12 noaptea ca sa-i aduc de mancare. Il intrebam pe puiutul meu ce vrea sa mance si tata gatea. Si cand credeam ca e mai bine mi-au zis ca a luat un microb din spital si s-a agravat foarte rau. I s-a umflat burtica si atunci mi-am dat seama ca e grav!”, le mărturisise, cu o zi înainte, Toni Niculescu celor veniţi s-o îmbrăţişeze pe Mica, înainte ca aceasta să moară, relatează Cancan.

Citeşte şi Părinţii Micăi, la căpătâiul fetei lor. Mama, distrusă: Cum va fi viaţa de acum încolo fără Mica?

Infecţia ar fi putut fi provocată de tuburile care au ţinut-o în viaţă pe Mica. Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacientilor cu Afecţiuni Cronica din România (COPACR) spune că aceste nu este singurul, şi probabil nici ultimul, caz de acest fel.

Citeşte şi Tatăl Micăi de la Abracadabra, RĂVĂŞIT de durere. „Nu sunt pregătit să-mi îngrop copilul” VIDEO

Aceste cazuri de întâmplă frecvent în spitalele din România, datorită subfinanţării. Adică tuburile acelea sunt sterilizate, în loc să fie schimbate. Cu siguranţp am primit reclamaţii în acest sens, că s-a dus cu o boală în spital şi a plecat cu cinci. Lucrurile au fost recunoscute şi de cei mai mari, se încearcă ceva, dar până atunci mor oamenii în continuare. Costurile nu sunt atât de majore încât să afecteze grav bugetul Sănătăţii. Cum putem noi compara oricât ar costa aceste tuburi, cu viaţa unui om?”, se întreabă Cezar Irimia, preşedintele COPACR.