Drama prin care a trecut Ozana Barabancea. Și-a pierdut mama când avea 12 ani: „Mă implora, zăcând în pat, să îi cânt”

Drama prin care a trecut Ozana Barabancea. Au trecut aproape 40 de ani de când jurata de la Cunosc de undeva a rămas fără mamă. Când avea nici 14 ani, cea care era i-a dat viață a murit din cauza unor probleme grave de sănătate, chiar dacă vedeta a sperat până în ultima clipă că se va face bine.

15 sept. 2023, 15:06
Drama prin care a trecut Ozana Barabancea. Și-a pierdut mama când avea 12 ani: „Mă implora, zăcând în pat, să îi cânt”
Drama prin care a trecut Ozana Barabancea

Drama prin care a trecut Ozana Barabancea. Timp de doi ani, mama artistei s-a luptat să rămână în viață, însă problemele grave de sănătate i-au adus decesul. Vedeta recunoaște că, deși au trecut atâția ani, nu a putut să treacă peste această pierdere.

Citește și: Ozana Barabancea și fostul soț, din nou împreună. Unde au fost fotografiați cei doi

Drama prin care a trecut Ozana Barabancea

Când aveam 12 ani mama mea a căzut la pat! Eram în clasa a șasea A, la școala generală 19, și la Școala de Artă nr. 4 lângă casă. Studiam pianul. Am suferit enorm. Mama mă implora, zăcând în pat, să îi cânt. Eu nu voiam, rebelă fiind, refuzam, deși îmi plăcea cum cânt.

Am fost o fată foarte răsfățată, foarte iubită de părinții mei, de sora mea. Am crescut alături de familie, de bunica mea, de vărul meu. (…) După ce a murit mama, când eu nu aveam nici 14 ani, am descoperit Opera și i-am scris tatălui meu un bilețel și l-am implorat să mă lase să merg la operă pentru că mi se pare că opera este universul meu. M-am angajat oficial în corul operei de adulți în 1988.

Eu am avut o experiență extraordinară cu mama, fiind copil, și pe mama am îngrijit-o cât am putut, deși avea femei, o avea pe mama ei care o îngrijea, surorile ei, dar și eu am vrut să mă fac utilă și am luat-o din pat, am machiat-o, am scos-o afară pe balcon, am pieptănat-o și îi tot spuneam că se va face bine, că vom merge să ne plimbăm prin pădure. Nu am mai apucat…

Dorul e un sentiment atât de profund și pe cât e de profund e, de nobil. Acest dor care doare nu are termen de garanție și nu expiră niciodată. Dorul de părinți nu expiră niciodată, atâta timp cât în copilărie ai fost iubit de părinți. Eu sunt un caz fericit… am experimentat o copilărie foarte frumoasă până la vârsta de 14 ani”, a povestit Ozana Barabancea, la Antena Stars.