Drama prin care a trecut Veta Biriș. A murit chiar la nunta nepoatei sale: „Mireasa nu a știut nimic. Familia mergea pe rând în pădure și plângea”

Drama prin care a trecut Veta Biriș. O nuntă, eveniment care ar trebui să fie o bucurie, a devenit brusc un coșmar pentru cântăreața de muzică populară și familia acesteia. Un necaz s-a abătut asupra familiei sale chiar în ziua în care nepoata ei s-a căsătorit.

08 sept. 2023, 11:05
Drama prin care a trecut Veta Biriș. A murit chiar la nunta nepoatei sale: „Mireasa nu a știut nimic. Familia mergea pe rând în pădure și plângea”
Drama prin care a trecut Veta Biriș

Drama prin care a trecut Veta Biriș. Cântăreața de muzică populară își amintește că, în urmă cu mai bine de un an, a trecut prin cele mai grele momente și asta pentru doi dintre frații ai săi s-au stins din viață, la diferență de doar o lună și jumătate.

Unul dintre ei a decedat chiar la nunta fiicei uneia dintre surorile sale. În afară de mireasă, toată lumea știa de nefericitul eveniment, iar artista trebuia să cânte, lucru care nu a mai avut loc, spre uimirea nepoatei sale, care nu înțelegea ce se întâmplă.

Citește și: Regretul uriaș pe care Veta Biriș îl poartă cu ea de mai bine de jumătate de secol. „Doamna moților” nu a avut voie să poarte rochie de mireasă în ziua nunții

Drama prin care a trecut Veta Biriș

Veta Biriș mărturisește că nu se știa cu probleme de sănătate și nu avea un tratament prescris de medic. Ambulanța a venit imediat la fața locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul în vârstă de 61 de ani.

În urmă cu un an și ceva, unul dintre frații mei a murit chiar la nunta ultimei nepoate care trebuia să se mai mărite, fiica surorii mele. A făcut infarct, probabil din cauza emoțiilor, noi vrem să credem că a murit de bucurie. El, din prima căsnicie, avea două fete. Era așa de fericit și de mândru că acestea erau lângă el. De aceea noi, toți frații am concluzionat așa.

Nu se știa cu probleme de sănătate, nu lua medicamentație. A venit ambulanța, însă în momentul în care a fost urcat în ea, a pufăit o dată, iar în acel moment am știut că l-am pierdut… Eu trebuia să cânt, voiam să îi fac surpriză. Era ultima nepoată care se căsătorea. Am mers în spate, după un paravan, am încercat să cânt, însă nu am reușit. Atunci am rugat pe cineva să îmi ducă valiza la mașină și am mers acasă.„, a declarat Veta Biriș pentru Spynews.ro.

Nepoata Vetei Biriș a fost indignată de faptul că mătușa nu a cântat la nunta sa, până în momentul în care a aflat despre tragedie. Aceasta ar fi spus, că dacă știa mai devreme, ar fi încheiat nunta.

Nepoata mea, cea care era mireasă, nu a știut de această întâmplare până seara târziu. Familia mergea pe rând în pădure și plângea. Apoi, își ștergeau lacrimile și reveneau la eveniment. Toată lumea de la nuntă știa, doar mireasa era cea care nu aflase încă. A întrebat-o pe mama ei, atunci când ajuns acasă: De ce numai la mine, nu a vrut tușa Veti să cânte? Și a început să plângă. Atunci a aflat de la mama ei că a decedat unchiul Vasile. I-a spus mamei că dacă ar fi știut, nu ar mai fi ținut nunta.„, a mai declarat Veta Biriș.