Regretul uriaș pe care Veta Biriș îl poartă cu ea de mai bine de jumătate de secol. „Doamna moților” nu a avut voie să poarte rochie de mireasă în ziua nunții

Veta Biriș este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din România. Cea supranumită "Doamna moților" a cucerit inimile ascultătorilor cu melodiile sale de istorie, neam, glie, dragoste de ţară.

19 aug. 2023, 20:42
Regretul uriaș pe care Veta Biriș îl poartă cu ea de mai bine de jumătate de secol. „Doamna moților” nu a avut voie să poarte rochie de mireasă în ziua nunții

Interpreta de muzică populară Veta Biriș s-a căsătorit la doar 17 ani, dar, pentru că a locuit sub același acoperiș cu cel care avea să-i devină soț, ea n-a mai fost primită în biserică îmbrăcată în rochia albă de mireasă. Era o perioadă în care oamenii aveau alte principii și valori.

Regretul uriaș pe care Veta Biriș îl poartă cu ea de mai bine de jumătate de secol

În urmă cu mai mulți ani, artista declara în emisiunea Agentul VIP’ de la Antena Stars că marele său regret este faptul că nu s-a păstrat virgină până în ziua nunții. În consecință, îndrăgita interpretă nu a mai avut voie să intre în biserică îmbrăcată în rochia albă de mireasă și nici să poarte coroniță și voal.

Citeste si Aniversare tristă pentru Veta Biriș. „Împărăteasa Ardealului” a mers la cimitir în ziua în care a împlinit 74 de ani: „La atâta bucurie cât am avut de ziua mea, am simțit nevoia să mă duc la cimitir”

Noi am rămas foarte aproape de tradiții și chiar nu mi-e rușine să spun că am fost pețită și că am fost cerută și că la nuntă am avut trăsură cu cai. Eu am venit și am locuit la bărbatul meu o jumătate de an și în biserică nu m-a mai lăsat să intru mireasă. Cred că și acum regret, așa erau obiceiurile atunci la noi. Nu am avut coroniță, nu am avut cum era la noi șlaierul de mireasă”, a povestit Veta Biriș în emisiunea menționată anterior.

Citeste si Veta Biriş şi soţul ei împlinesc 56 de ani de căsnicie. Care este secretul relaţiei de durată: „Astea sunt cele mai importante”