Drama prin care trece Marina Voica. Cântăreaţa a făcut mărturisiri impresionante după operaţia de inimă: „Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva!”

Marina Voica a trăit clipe cumplite după ce artista a fost operată pe cord deschis, la vârsta de 84 de ani. Din fericire, cântăreaţa s-a recuperat uimitor, se simte foarte bine şi a rvenit la veselie care a făcut-o cunoscută.

26 iul. 2021, 09:55
Drama prin care trece Marina Voica. Cântăreaţa a făcut mărturisiri impresionante după operaţia de inimă: „Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva!”

Drama prin care trece Marina Voica.  Solista recunoaște însă că experiența a marcat-o și că a trecut prin momente grele.

Drama prin care trece Marina Voica. Cântăreaţa a făcut mărturisiri impresionante după operaţia de inimă

”Am avut niște clipe care sunt imposibil de descris, mi-e imposibil să descriu, trebuie să treci prin așa ceva, n-aș dori nimănui. Dar dacă există posibilitatea de a trece prin așa ceva, ca să fi sănătoasă, cât de cât, merită”, a declarat Marina Voica potrivit Spynews.ro. Ea a spus și ce afecțiune a dus-o pe patul de spital, la bisturiu: stenoza mitrală. „Eu am avut amigdalită tot timpul. Această infecție, de obicei, lovește inima și rinichii”, a declarat artista.

Marina Voica a fost operată cu succes la o clinică privată din Braşov. Artista avea leziuni severe la două dintre valvele inimii, iar viaţa îi era pusă în pericol. Mai multe clinici din ţară s-au temut să facă o operaţie atât de dificilă, în cazul unei octogenare, dar specialiştii de la Braşov, ajutaţi de colegi de-ai lor din Bucureşti, s-au încumetat să facă procedura şi i-au salvat viaţa cântăreţei, scrie Adevarul.ro.

„Este greu să vorbeşti despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operaţie pe inimă foarte grea, la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc! Echipa spitalului şi doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă. S-au purtat excepţional, cu profesionalism şi răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăţi. A fost greu”, a spus artista, pentru Adevarul.ro, la externarea din spital.

Stenoza mitrala reprezinta leziunea valvei mitrale ce produce un obstacol la trecerea fluxului sanguin din atriul stang (AS) in ventriculul stang (VS) avand drept consecinta dilatarea atriului stang, hipertensiune pulmonara si insuficienta cardiaca dreapta, scrie romedic.ro. Stenoza mitrală afecteaza cel mai adesea femeile, care au uneori un facies caracteristic, descris sub numele de „facies mitral”. „Faciesul mitral” constă în aspectul vinețiu al pomeților, buzelor și vârful nasului.

Citeşte şi: Marina Voica operată de urgență pe cord deschis la 84 de ani: „Nu mă condamnaţi că vreau să trăiesc!”.Intervenție extrem de riscantă pe care o singură clinică a acceptat să o facă