Drama actorului Constantin Codrescu. Mama i-a otrăvit soţia: „O socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie”

Drama actorului Constantin Codrescu. Cunoscut pentru rolul personajului Ghiță din „La Moara cu noroc”,  în perioada anilor 50, actorul a trăit o dramă care i-a marcat existența. Nu doar pe a sa, ci și pe a soției lui, actrița Valeria Gagealov.

26 ian. 2022, 17:12
Drama actorului Constantin Codrescu. Mama i-a otrăvit soţia: „O socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie”
Drama actorului Constantin Codrescu

Drama actorului Constantin Codrescu. Mama dânsului nu era de acord cu soția sa, moment în care a recurs la mijloace mai puțin oneste şi anume la vrăjitoare. Un amestec și niște prafuri presărate în mâncare aproape i-au adus moartea soției actorului.

Drama actorului Constantin Codrescu

Celebrul actor nu va uita niciodată cea mai grea experință din întreaga viață. Acesta a oferit un interviu cutremurător în trecut, în care a povestit detaliat întreaga întâmplare.

Citeşte şi: Celentano din Las Fierbinți a cerut daune de 900.000 de euro! Actorul vrea bani pentru aparițiile de la TV, cinematografe și internet! Ce s-a întâmplat cu procesul

În iarna anului 1951 mama era convinsă că, prin căsătoria mea, a pierdut susţinerea morală şi materială într-o perioadă de restrişte a familiei noastre. Teroarea exercitată de organele de represiune au declanşat un dezechilibru grav în mintea şi sufletul mamei. A devenit o fiinţă labilă, nesigură, care a început să caute în afara familiei soluţii salvatoare, inspirate de spirite vrăjmaşe.

A intrat în legătură cu o ţigancă vrăjitoare, iar răul inconştient a căzut ca un trăsnet asupra sufletului şi trupului firav al soţiei mele, Valeria. Mintea bolnavă a mamei o socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie.

În dimineaţa următoare visului mătuşii, aceasta a venit disperată în camera noastră şi ne-a relatat visul. Când i-am arătat fotografia tatălui Valeriei a rămas interzisă. L-a recunoscut. Aşa am înţeles de unde dureri în zona stomacului, pierderi de cunoştinţă însoţite de leşinuri.

Analizele nu explicau vreo cauză a degradării organismului soţiei mele. După vis, medicii abia atunci au înţeles adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat. Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate.

În inconştienţa ei credea că acestea vor duce la o despărţire între mine şi soţia mea. Furia, revolta, disperarea, m-au adus în situaţia de a comite un act de mare gravitate împotriva mamei mele, pe care nu-l pot uita şi nu o să mi-l pot ierta vreodată. Intervenţia fratelui meu m-a oprit.

A doua zi, ca şi cum a ieşit de sub vrajă mama şi-a cerut iertare. Valeria a fost salvată, dar a apărut o singurătate în doi care a dus la despărţire”, a povestit actorul, potrivit lumeabuna.ro.