Drama trăită de o stewardesă de la WizzAir: „Așteaptă-te să fii înjurat, batjocorit, rupt cu bătaia. Nu o să lucrezi pe un avion, o să lucrezi pe un autobuz”. Tânăra tratată mizer câștiga doar 5.000 de lei pe lună

O tânără din România care a avut nenorocul să devină stewardesă la compania de zbor WizzAir a decis să spună tot adevărul despre tratamentul suportat la locul de muncă. Angajații companiei sunt umiliți și batjocoriți zilnic, iar salariul primit este departe de orice imaginație, fiind de-a dreptul mizer comparativ cu obligațiile și cu felul în care sunt tratați.

14 mart. 2024, 21:07
Drama trăită de o stewardesă de la WizzAir: „Așteaptă-te să fii înjurat, batjocorit, rupt cu bătaia. Nu o să lucrezi pe un avion, o să lucrezi pe un autobuz”. Tânăra tratată mizer câștiga doar 5.000 de lei pe lună
Drama trăită de o stewardesă de la WizzAir: „Așteaptă-te să fii înjurat, batjocorit, rupt cu bătaia. Nu o să lucrezi pe un avion, o să lucrezi pe un autobuz”. Tânăra tratată mizer câștiga doar 5.000 de lei pe lună

Paula, o tânără din România care a lucrat pentru Wizz Air, a ieșit public să explice prin ce chinuri reale trec angajații companiei celebre. Pe lângă salariul de râs, uniformele inconfortabile și mesele sărace și abia acordate, cei care lucrau erau supuși la tratamente inumane.

Citește și: Avion Wizz Air aterizat de urgenţă la Cluj după ce trei pasageri beţi s-au luat la bătaie. Ce au păţit cei trei scandalagii

Drama trăită de o stewardesă de la WizzAir. Era batjocorită de șefi pe 5.000 de lei

WizzAir s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu mai multe plângeri din partea pasagerilor, fie din cauza anulării zborurilor, fie pentru întârzieri ale curselor. Pe lângă aceste probleme, compania nu stă bine nici la capitolul angajați. O mare parte dintre aceștia acuză tratamente inumane și condiții de muncă improprii. Să nu mai vorbim de salarii, care sunt infime comparativ cu munca depusă.

Paula a decis să împărtășească experiența ei ca și însoțitoare de zbor la WizzAir. Deși nu mai lucrează în această companie, tânăra româncă a mărturisit că salariul pe care îl încasa nu sărea de 5.000 de lei, iar masa pe care o primea, indiferent de zbor, consta într-un sendviș care deseori era „vechi și mucegăit”.

„Eu câștigam undeva la 4000, 5000 de lei pe lună – 5.000 de lei dacă zburam destul de mult și dacă aveam comision foarte mare din vânzări”, și-a început Paula mărturisirile, printr-un clip de pe TikTok.

„Compania nu te pune pe primul loc pe tine ca angajat, nu pune pasagerii pe primul loc, se pune doar pe ea și câștigurile pe care le are. O altă chestie care mă enerva era mâncarea pe care o primeam noi pe zbor. Dacă vă gândiți că noi mâncăm ceva delicatese în spate, nu. Mâncam un sandviș pe care l-am găsit și la Kaufland, un sandviș cu pâine uscată de vreo 3-4 zile, și pâinea era foarte tare, nu glumesc. Și de câteva ori l-am găsit și mucegăit sendvișul. Era cu două feliuțe de salam și două bucățele de ardei gras, și asta era mâncarea noastră și dacă lucram 12 ore pe zi, dacă aveam zboruri mai lungi, tot asta era mâncarea noastră”, a mai spus aceasta.

Un alt aspect pe care fosta angajată îl reclamă se referă la uniforma de zbor. Materialul din care era croită era de cea mai proastă calitate, iar în cazul Paulei, după două spălări, cămașa s-a degradat rapid.

„Uniforma era dintr-un material super prost, cel mai prost material pe care l-am văzut! Deci cămașa am spălat-o de două ori și s-a decolorat, era un roz din ăla spălăcit și urât. Dacă te pătezi, dacă transpiri, s-a făcut urât, s-a pătat, și trebuie să stai așa toată ziua, și arăți murdar, arăți urât. Păi dă-mi o uniformă normală, dă-mi un material frumos, dă-mi ceva, fă-mă să vreau să arăt frumos! Nu-mi da cel mai prost material pe care l-ai găsit”, a mai spus tânăra, în clipul din social media.

Paula continuă cu prezentarea șocantă a condițiilor de muncă din cadrul companiei. Prin mesjaul ei, ea îi avertizează pe cei care și-ar dori să colaboreze cu WizzAir.

„Automat, dacă omul este supărat pe companie, va fi supărat și pe tine. Asta înseamnă că dacă vrei să lucrezi la WizzAir, așteaptă-te să fii înjurat, să fii batjocorit, să ți se spună că vei fi rupt cu bătaia la sfârșitul zborului. Practic, tu nu o să lucrezi pe un avion, o să lucrezi pe un autobuz”, a continuat românca.

Citește și: Cât de mare trebuie să fie bagajul de mână la Wizz Air și ce nu au voie pasagerii să introducă în el