Drama unei legende a Stelei. Operat de 3 ori pe cord, munceşte 10 ore pe zi pentru supravieţuire

Problemele par să nu se mai termine pentru Helmuth Duckadam. După o viaţă dedicată fotbalului şi trei operaţii pe cord deschis, eroul de la Sevilla este nevoit să muncească din greu pentru a-şi putea întreţine familia şi a-şi cumpără medicamentele.

29 apr. 2014, 14:35
Drama unei legende a Stelei. Operat de 3 ori pe cord, munceşte 10 ore pe zi pentru supravieţuire

Helmuth Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor graţie celor 4 penalty-uri aparate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 şi este o legendă vie pentru toţi românii.

Citeşte şi France Football: „Securitatea i-a rupt 10 degete lui Duckadam”. Ce spune Helmuth Duckadam

Deşi are doar 55 de ani, problemele de sănătate l-au ţinut luni întregi pe patul de spital. Deşi a suportat trei operaţii pe cord deschis şi nu are voie să muncească ori să se streseze, el lucrează, potrivit cancan.ro, zece ore pe zi la clubul Steaua, unde este preşedinte de onoare.

Citeşte şi Helmuth Duckadam a fost externat din spital: Mă bucur să fiu din nou acasă, alături de familie VIDEO

De remarcat că numai pentru medicamente fostul portar de legendă al Stelei cheltuie lunar aproape 1.000 de lei.

În România este complicat şi să fii bolnav. Costă mult. Eu nu îmi imaginez cum ar fi să stau acasă fără să fac nimic. Îmi place să am activitate, să muncesc pentru familia mea. Uneori îmi este greu, obosesc repede, dar mă descurc. Aş vrea să mai alerg sprinten pe teren, alături de băieţi, ori să îmi alerg copiii prin parc. Însă nu se mai poate. Trebuie să am grijă de sănătatea mea„, a declarat Helmuth Duckadam, pentru cancan.ro.

Citeşte şi Helmuth Duckadam, primele declaraţii despre episodul „Ceauşescu”: „M-am îmbătat rău de tot”

De Paşte, Helmuth Duckadam a petrecut în Bucureşti, singur, în apartamentul pus la dispoziţie de Gigi Becali. În tot acest timp, soţia şi fiicele sale au mers la Bihor, unde au fost înconjurate de rude: „Nu am putut ajunge la ele. Asta a fost situaţia. Am stat singur, nu am făcut nimic, chiar nu am avut chef. Nici mâncăruri tradiţionale nu am mâncat„, a mai spus Duckadam.