France Football: „Securitatea i-a rupt 10 degete lui Duckadam”. Ce spune Helmuth Duckadam

Revista France Football a publicat weekend-ul trecut un material interesant în care face referire şi la fostul portar de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam. Revista spune că marelui portar i-au fost rupte degetele de la mâini pentru că nu ar fi vrut să predea comuniştilor o maşină de lux primită de la preşedintele de atunci al clubului Real Madrid, Ramon Mendoza.

17 feb. 2014, 12:20
France Football: „Securitatea i-a rupt 10 degete lui Duckadam”. Ce spune Helmuth Duckadam

Ceea ce se referă strict la România şi la Helmuth Duckadam e un pasaj din finalul articolului, în care se aminteşte de dispariţia subită din peisajul fotbalului mioritic a fostului mare portar al Stelei, după câştigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986, scrie prosport.ro.

Citeşte şi Helmuth Duckadam, primele declaraţii despre episodul „Ceauşescu”: „M-am îmbătat rău de tot”

După o relatare, într-adevăr epică, a momentelor în care goal-keeper-ul român a apărat consecutiv cele 4 lovituri de departajare ale adversarilor de la FC Barcelona, se precizează: „Eroul de la Sevilla a apărut în România la volanul unui Mercedes 190 E, oferit de Ramon Mendoza, preşedintele de atunci al lui Real Madrid. Era o recompensă pentru faptul că fusese principalul artizan al înfrângerii marii rivale din Barcelona. Abia reîntors acasă, Duckadam a fost convocat de Valentin Ceauşescu, cel care conducea atunci clubul Steaua Bucureşti şi care era unul dintre fiii lui Nicolae Ceauşescu, să-i predea bolidul. Lovit de refuzul fotbalistului, Ceauşescu l-a dat pe mâna „securiştilor” care i-au rupt zece degete ale ambelor mâini. Oficial s-a susţinut că a fost rănit la braţul drept, dar cu siguranţă Duckadam a dispărut de pe scena europeană la doar câteva săptămâni după faptele sale eroice de la Sevilla”.

Citeşte şi Duckadam e DEZAMĂGIT că Ministerul Sănătăţii nu i-a acordat sprijin LOGISTIC pentru operaţie

Helmuth Duckadam s-a amuzat când a auzit de materialul din France Football şi spune că nu este adevărat.

Citeşte şi Valentin Ceauşescu a ieşit la pensie. VEZI câţi BANI primeşte lunar

„Anul trecut, când eram internat în spital, preşedintele clubului de fotbal FC Barcelona mi-a trimis o scrisoare de încurajare care m-a bucurat enorm. Acum aş fi şi mai fericit dacă fostul preşedintele al lui Real Madrid, Mendoza mi-ar face dreptate şi mi-ar da acel Mercedes! mai ales că eu sunt fan Real Madrid! Nu e nimic adevărat din ce se spune acolo! Nu am condus niciun Mercedes după finala din 1986, nici măcar o Dacie. Am avut acel Aro promis de conducerea de atunci”, a precizat Helmuth Duckadam.