Drama unui român plecat la muncă în Germania: „Noaptea asta dorm în gară și sper să nu plouă”

Are 34 de ani și a plecat peste hotare, pentru a câștiga bani în plus, pentru familia sa. A ales ca destinație Germania și spera să dea marea lovitură. Doar că realitatea l-a lovit crut. După două luni de muncă, Georgian a reușit să strângă 60 de euro.

27 mart. 2023, 13:52
Drama unui român plecat la muncă în Germania: „Noaptea asta dorm în gară și sper să nu plouă”

Condițiile grele de trai din țară îi împing pe români să meargă să muncească în strainătate. Speră că acolo se vor realiza și vor scăpa de sărăcie. Este și cazul lui Georgian Florian, un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Troianul, județul Teleorman. Georgian lucra ca mecanic de utilaje agricole, dar și-a dorit să câștige un ban în plus pentru familia lui. Și-a luat concediu fără plată și a plecat în Germania.

Însă planurile de acasă nu s-au potrivit cu cele de Germania. A mers în Germania cu promisiunea, din partea intermediarului român, că va fi plătit cu 12 euro pe oră, în urma muncii sale. Dar, odată ce a ajuns acolo, Georgian a constatat că lucrurile stau cu totul altfel, potrivit stiriromania.ro.

Citește și: Românii nu mai fac față sărăciei: câți își cheltuiesc toți banii înainte de următorul salariu

”Sunt în dificultate economică, am zis că se plătește mai mult în Germania. De când sunt aici, am văzut circa 60 de persoane care s-au perindat. Toți români și bulgari. Intermediarul român nu plătește nimănui lichidarea, două săptămâni de muncă. Dacă aduce 20 de persoane pe lună, la sfârșitul anului a adunat 120.000 de euro. Lunar vin și pleacă oamenii și nu își văd banii. Nici eu nu pot să rezolv, că nu am cum, nu mă lasă nici să dorm aici. Și abia mâine vine microbuzul să plec acasă, noaptea asta dorm în gară și sper să nu plouă”, povestea românul.

Citește și: Incident revoltător într-o școală din Germania! Luca, un elev român de 12 ani, a fost nominalizat într-un scenariu de furt la cursul de Etică. „Mă simt rău pentru ca sunt român”

Din fericire, Georgian a realizat ce i se întâmplă și s-a retras la timp. A revenit în țară cu 60 de euro în buzunar, o sumă cu mult mai mică decât spera el să aducă pentru cei dragi.

”Eu aș fi vrut să îmi rămână bani, să zic 1.500, hai 1.200 de euro, să îmi țin promisunea față de copilul meu. Ai mei știu deja că mă întorc acasă cu mâna goală, o să aștept să iau salariul, acolo, în România, ca să rezolv ce ar fi trebuit să rezolv cu banii câștigați pentru munca din Germania”, a mai spus Georgian.