Incident revoltător într-o școală din Germania! Luca, un elev român de 12 ani, a fost nominalizat într-un scenariu de furt la cursul de Etică. „Mă simt rău pentru ca sunt român”

Un elev român de 12 ani a fost nominalizat într-un scenariu de furt, în cadrul cursului de Etică, într-o școală din Germania. Părinții acestuia sunt extrem de revoltați și vor să formuleze o plângere către Inspectoratul școlar în acest sens. Luca este tulburat de acest incident și nu mai vrea să meargă la școală.

23 mart. 2023, 08:54
Incident revoltător într-o școală din Germania! Luca, un elev român de 12 ani, a fost nominalizat într-un scenariu de furt la cursul de Etică. „Mă simt rău pentru ca sunt român”

Un caz de-a dreptul revoltător a stârnit controverse în comunitatea românilor din Germania, după ce pe Facebook a fost postată lecția de la ora de Etică pe care a primit-o Luca, un copil de 12 ani, de origine română. Părinții acestuia, originari din Bistrița și Sibiu, trăiesc acum într-un oraș apropiat de Stuttgart, alăduri de copilul lor Luca. Aceștia au fost extrem de revoltați după ce la cursul menționat Luca a primit drept temă un sceariu de furt, care îl nominaliza pe elevul român drept principal suspect, plecând de la ideea că „românii sunt cunoscuți pentru furt”. Profesoara la tipărit și l-a distribuit tuturor colegilor din clasă. Reacțiile colegilor au fost imediate, iar acum elevul român este total debusolat.

Citește și: Tinerii renunță la corporații pentru viața la sat. Povestea Aurei, femeia care a dat lovitura cu afacerea din podul casei părintești

Pușa-Raluca Cârneală-Dan este mama lui Luca, trăiește și are o mică afacere de familie  în orașul german Vaihingen an der Enz din landul Baden-Württemberg. Românca a declarat că, ulterior cursului, copilul a fost expus glumelor răutăcioase ale colegilor. Acasă, Luca a întrebat în repetate rânduri: „Mama de ce numele meu?? De ce vârsta mea ? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna??”, povestește Raluca Cârneală-Dan.

Aceasta a distribuit pe Facebook fotografii cu tema dată de profesoara de Etică.

 

„Din jurnalul lui Luca, în vârstă de 12 ani: Nu am fost eu !!! Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră. Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat: „În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt” M-am înroșit și nu am mai putut spune nimic. După școală, unii băieți l-au chemat pe Klauer după mine și au râs de mine. M-au amenințat cu bătaia dacă nu returnez banii mâine.Dar nu-i am. Nu am nimic de-a face cu asta!”

Luca refuză să mai meargă la școală

Mama copilului a mai povestit că în acea clasă sunt doi copii români. De asemenea, aceasta a povestit că este prima oară când se întâmplă un astfel de incident și că este mulțumită de rectorul școlii. Aceasta afirmă că profesoara de etică este cea care ar trebui trasă la răspundere.

„Este vorba de copilul nostru. Această era lecția pe ziua de azi la Etică…. în clasa copilului meu sunt 2 români. Al meu și încă unul…. de ce a ales știind că are 2 români această lecție… de ce nu a evitat să vorbească în față atâtor elevi despre români așa ??? Țin să menționez că nu s-a mai întâmplat așa ceva, și că sunt mulțumită de Rectorul școlii și de restul profesorilor cu care învață. Trasă la răspundere trebuie să fie doamna care preda Etică, și care după părerea mea ar trebui să muncească în agricultură de azi începând! Gândiți-vă ca părinți cum m-am simțit când am văzut o așa splendoare de lecție!”, completează mama lui Luca postarea în comentarii.

Luca este foarte afectat de această situație. Răspunsul lui la temă a fost următorul:

„Mă simt rău pentru ca nu am furat banii, dar mă simt rău pentru ca sunt român”, este răspunsul lui Luca la tema profesoarei de etică.

Părinții copilului au povestit că Luca nu mai vrea acum să meargă la școală și că a fost supus bullying-ului din partea colegilor.

„Toți copiii râdeau de el în curtea școlii. Copilului i-a intrat în cap ca este vorba despre el, Nu mai vrea să meargă la școală, nu știu cum îl trimitem la școală”, spune Raluca Cârneală-Dan

Mama lui Luca este hotărâtă să formuleze o plângere către Inspectoratul școlar în acest sens.

„Doamna dacă merită sa fie numita asa … la final de lecție i-a zis: Tu nu trebuie sa o iei în serios. Oare???? Pe bune?? Da cum s-o ia? Are 12 ani și știe foarte bine la cât e ceasul
Se va face dreptate …. ma gândesc… o sa merg și la școală bineînțeles… vreau sa o cunosc personal pe aceasta profesoara… sa o întreb de sănătate….si daca are copilași”, mai spune femeia.

Citește și: Amendă uriașă pentru o femeie din Timiș care a abandonat doi căței. Polițiștii au identificat-o cu ajutorul camerelor de supraveghere