Drama uriașă a unui artist din România. Familia lui se află printre victimele cutremurului din Turcia. ”Ea a murit, iar unul dintre copii și-a pierdut picioarele”

Momente extrem de dificile pentru un artist din România. Familia lui din Turcia se află printre victimele dezastrului provocat de cutremur.

08 feb. 2023, 16:31
Drama uriașă a unui artist din România. Familia lui se află printre victimele cutremurului din Turcia. ”Ea a murit, iar unul dintre copii și-a pierdut picioarele”

Cutremurul din Turcia le-a dat întreaga viață peste cap membrilor familiei lui Gazi Demirel. Au rămas fără case, iar sora și familia artistului au fost găsiți sub dărâmături cu numeroase răni.

Mai mult, soția unui nepot al artistului a murit în urma cutremurului. Femeia s-a pus drept scut asupra celor trei copii și a decedat. Unul dintre minori a rămas fără picioare, cu toate că mama lui și-a dat viața ca să-l protejeze.

„Casele lor au fost dărâmate. Sora mea și familia au fost găsiți sub ruine cu răni. Din păcate, soția unui nepot a fost găsită fără viață, pentru că și-a apărat cei trei copii. I-a pus pe cei trei copii sub ea, ca să-i protejeze, dar din păcate ea a murit, iar unul dintre copii și-a pierdut picioarele.”, a spus Gazi Demirel la Antena Stars.

Citește și Bilanţ oficial Turcia şi Siria: Peste 11.200 de morţi şi zeci de mii de răniţi după cutremurele devastatoare

Gazi Demirel speră să-și poată ajuta rudele din străinătate, care au rămas fără nimic, dar nu fără speranță. Artistul a făcut apel la autoritățile române pentru a-i ajuta pe cei rămași fără locuințe în Turcia.

„Sufletul nostru plânge cu sânge în continuu și am o mare rugăminte la autoritățile române. (…) Oameni buni care conduceți țara mea frumoasă, dacă se poate să mai lăsați să vină aici oamenii turci care au rămas fără casă și stau pe străzi. E frig acolo, plouă, ninge. Îi lăsăm așa să moară?”, a transmis artistul.

Citește și Echipa Romania TV, martoră la o minune în Turcia. O femeie a fost scoasă în viața de sub dărâmături, după mai bine de două zile de la marele cutremur. Dintre ruine încă se aud voci ale victimelor

Numărul victimelor decedate în urma cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 11.200 de persoane. În Turcia, numărul celor decedaţi a ajuns la 8.574, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care s-a deplasat pentru prima oară în oraşul Kahramanmaras, epicentrul cutremurului. În Siria, până acum au fost consemnate 2.662 de decese şi 5.000 de persoane rănite. Potrivit lui Erdogan, 50.000 de persoane rănite au fost salvate în Turcia, la trei zile de la cutremur.

A fost declarată stare de urgență pentru trei luni în zonele afectate de cutremurul care a avut sute de replici și a lăsat zeci de mii de oameni pe străzi.