Echipa Romania TV, martoră la o minune în Turcia. O femeie a fost scoasă în viața de sub dărâmături, după mai bine de două zile de la marele cutremur. Dintre ruine încă se aud voci ale victimelor

O femeie a fost scoasă în viață de sub dărâmături, după mai bine de două zile de la seism. Operațiunile de salvare sunt îngreunate și de cutremurele care nu se mai opresc în zonă. Numai în ultimele 20 de minute au fost două de peste 4,5.

08 feb. 2023, 14:37
Echipa Romania TV, martoră la o minune în Turcia. O femeie a fost scoasă în viața de sub dărâmături, după mai bine de două zile de la marele cutremur. Dintre ruine încă se aud voci ale victimelor

Romania TV transmite oră de oră noi informații despre dezastrul provocat de cutremurele produse în ultimele zile în Turcia. O echipă Romania TV, formată din reporterul Costin Soare și cameramanul Alex Stănescu, sunt pe teren alături de echipele de salvare și relatează despre eforturile acestora de a salva viețile celor prinși sub dărâmături după cutremurul de luni urmat de zeci de replici.

Miercuri, la ora 13, bilanţul victimelor seismului care a lovit luni Turcia şi Siria se ridică la peste 11.200 de morţi. În Turcia, numărul celor decedaţi a ajuns la 8.574, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care s-a deplasat pentru prima oară în oraşul Kahramanmaras, epicentrul cutremurului. În Siria, până acum au fost consemnate 2.662 de decese şi 5.000 de persoane rănite.

Citește și: România trimite o nouă echipă RO-USAR de căutare-salvare în Turcia. Echipele actuale au reușit să salveze mai mulți oameni prinși sub dărâmături după cutremure VIDEO

Potrivit lui Erdogan, 50.000 de persoane rănite au fost salvate în Turcia, la trei zile de la cutremur. După cutremurul cu magnitudinea 7.8 de luni, în Turcia au ajuns echipe de salvare din mai multe țări. Au venit să ajute la scoatere victimelor de sub dărămături.

Inclusiv România a trimis luni o echipă de căutare-salvare. Echipa RO-USAR intervine miercuri în partea de Nord-Vest a orașului Antakya. Ei i se va alătura în această seară o nouă echipă din România.

Citește și: Fost handbalist de la SCU Suceava, dat dispărut după cutremurele din Turcia: „Locuia la etajul 9 cu soția și copilul. S-au mai văzut minuni!”

Potrivit IGSU, alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul ISU BIF – IGSU, la misiune vor participa şi doi medici şi doi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU.