Drama uriașă din viața lui Ștefan Bănică! Cum a murit fratele vitreg al artistului: „Nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”

Puțină lume știe drama care i-a marcat viața celebrului artist, Stefan Bănică Jr.. Este vorba despre faptul că fratele cântărețului a pierit într-un grav accident de mașină.

26 aug. 2023, 18:25
Drama uriașă din viața lui Ștefan Bănică! Cum a murit fratele vitreg al artistului: „Nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”
Drama uriașă din viața lui Ștefan Bănică! Actrița Alexandra Velniciuc a dezvăluit adevărul despre cum a murit fratele vitreg al artistului: „Nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”

Tragedia care a dus la decesul fratelui vitreg al lui Ștefan Bănică, în vârstă de doar 25 de ani, a atras atenția actriței Alexandra Velniciuc, care a fost martor la acest eveniment terifiant. Deși Ștefan Bănică este cunoscut pentru zâmbetul său de pe micile ecrane, puțini sunt conștienți că el poartă în spate o traumă din tinerețe. Mai precis, faimosul artist avea un frate vitreg numit Alexandru Silviu, care a plecat dintre noi la vârsta de doar 25 de ani. Această durere nu a fost uitată nicio clipă, iar în semn de omagiu, fiul său cel mic a fost numit Alexandru.

Citește și: Ștefan Bănică Jr. a șocat Bucureștiul cu ultima sa apariție. Cum s-a afișat artistul la cei 55 de ani ai săi

Ștefan și Alexandru au fost frați din partea tatălui lor, cu o diferență de vârstă de opt ani, dar au avut o relație foarte strânsă. Alexandru, cunoscut printre prieteni sub numele de „Babanu'”, a fost fiul lui Ștefan Bănică Sr. din a doua sa căsătorie cu Irina, o creatoare de modă care a trecut în neființă în 1985. Chiar dacă nu aveau aceeași mamă, legătura dintre Ștefan și Alexandru Bănică a fost specială.

Cu toate acestea, în anul 2001, Ștefan Bănică l-a văzut pentru ultima dată pe fratele său vitreg, deoarece Alexandru a pierit la vârsta de 25 de ani într-un tragic accident rutier. Accidentul a fost provocat de cel mai bun prieten al lui Alexandru și a avut loc pe Strada Matei Voievod din Capitală. Mașina în care se afla Alexandru a pierdut controlul din cauza vitezei excesive, lovind violent un stâlp de beton care susținea firele electrice. În urma impactului, Alexandru Bănică a fost grav rănit și transportat la spital, unde a rămas în stare critică. Cu toate rugăciunile depuse pentru el, după câteva zile de luptă în spital, a încetat din viață.

Această tragedie l-a zguduit profund pe Ștefan Bănică, pierderea fratelui său vitreg, care avea un întreg viitor înainte, fiind extrem de dureroasă. Însă nu numai el a simțit această suferință, ci și actrița Alexandra Velniciuc, care a crescut alături de regretatul frate al artistului. Mai mult decât atât, accidentul s-a petrecut chiar în fața Facultății de Teatru, iar ea a fost martoră la întregul incident. Cu toate acestea, a aflat abia după ceva timp cine se afla în mașină și că prietenul său drag își pierduse viața în acel accident tragic.

„Eu am copilărit cu Alexandru, cu fratele lui Ștefan Bănică Jr. Am avut o copilărie frumoasă, la Cumpătu ne întâlneam. Și întâmplarea a făcut ca Alexandru să plece din lumea asta în fața Facultății de Teatru! Eu eram în sala de curs. S-a auzit o bubuitură cumplită, am ieșit și am văzut un accident, nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”, a declarata Alexandra Velniciuc pentru Libertatea.

Ștefan Bănică este cunoscut pentru rezerva sa în ceea ce privește viața privată, ceea ce face ca momentele în care împărtășește aspecte din această sferă să fie rare, fie ele pozitive sau mai puțin plăcute. Cu toate acestea, după dezvăluirea tragicei experiențe care l-a afectat profund și detaliilor legate de trecerea în neființă a fratelui său la doar 25 de ani, multe persoane au făcut legătura cu alegerea numelui fiului său cel mic, Alexandru. Aceasta a fost considerată o dovadă de iubire și respect în memoria fratelui vitreg decedat, care și-a găsit sfârșitul în acel cumplit accident.

„Sunt fericit pentru că a venit pe lume fiul meu cel mai mic, haios și sănătos, Alexandru Bănică. Eu și soția mea vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi în această perioadă, pentru faptul că ne-ați respectat intimitatea și pentru toate mesajele frumoase”, a transmis artistul în 2019, după nașterea fiului cel mic.

Citește și: Lovitură puternică pentru Lavinia Pârva, soția lui Ștefan Bănică jr: „Nu am putut merge mai departe”