Coadă la drive-through pentru vaccinare din Bucureşti, peste 700 de vaccinaţi în prima zi. Klaus Iohannis: „Este un succes” VIDEO

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

29 apr. 2021, 13:42
 • Drive-through pentru vaccinare din Bucureşti:  714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției
  Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate.
  Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!
  În perioada următoare:
  din 4 mai se începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie;
  4-11 mai Maratonul Vaccinării în rețeaua sanitară MApN (spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara);
  7-9 mai – Maratonul Vaccinării la București;
  14-16 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași;
  activarea de noi centre Drive-Thru în țară;
  pregătirea vaccinării pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid;
  extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.
 • Drive-through pentru vaccinare din Bucureşti:

  Vicepreşedintele comitetului național pentru coordonarea vaccinării, Andrei Baciu, a precizat, joi seară, că în cele 8 ore de la deschiderea centrului drive-thru din Bucureşti, s-au vaccinat 509 persoane.

  ”509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a precizat, joi, pe Facebook, Andrei Baciu.

  Drive-through pentru vaccinare din Bucureşti: Președintele Klaus Iohannis efectuează, vineri, la ora 14.00, o vizită la primul centru de vaccinare drive-through din București, situat în Piața Constituției, anunță Administrația Prezidențială. „Este un succes, vom face mai multe centre de acest gen. Bucureștenii vin să se vaccineze în numar mare. Vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie. Suntem în faza în care nu mai este nevoie de niciun fel de birocraţie, oricine poate merge să se vaccineze. Chiar şi românii din Diaspora care vin acasă de Paşte. Sunt convins că și în București și în țară se vor organiza centre și maratoane. ”

  UPDATE. Aglomerație la centrul drive-thru din Piața Constituției. Zeci de mașini stau la coadă în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare anti-COVID. Pasagerii nu sunt nevoiți să coboare din mașini pentru a se vaccina împotriva coronavirusului și nici să își facă programare prealabilă, ci au nevoie doar de actul de identitate, astfel că procedura medicală devine mai rapidă și mai atractivă.

  Primul centru de vaccinare de tip drive-through din Bucureşti se deschide, joi, în Piaţa Constituţie şi va avea patru fluxuri. Centrul va funcţiona zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00, iar personal specializat va administra serul produs de Pfizer.

  ”Centrele de tip drive-through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării.


  Platforma de vaccinare a fost optimizată. Se poate schimba centrul de imunizare pentru rapel

  Centrul din Bucureşti se deschide joi, la ora 8.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

  Autorităţile precizează care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoască cei care se prezintă la centrul de vaccinare:

  ➢ Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare;

  ➢ La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare;

  ➢ Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz;

  ➢ După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare;

  ➢ Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere;

  ➢ În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;

  ➢ În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;

  ➢ După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului.

  Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”

  Primul centru de tip drive- through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate, până miercuri seară, 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar în 28 aprilie a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

  Pentru susţinerea campaniei de vaccinare şi atingerea indicelui necesar imunizării colective optime, în perioada următoare se vor deschide gradual alte asemenea centre de vaccinare destinate populaţiei generale, la nivel naţional.

  https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/166534438693640


loading...