Platforma de vaccinare a fost optimizată. Se poate schimba centrul de imunizare pentru rapel

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, miercuri seară, că platforma de vaccinare a fost optimizată. Începând de acum se poate schimba centrul de imunizare pentru rapel

28 apr. 2021, 23:45
Platforma de vaccinare a fost optimizată. Se poate schimba centrul de imunizare pentru rapel
Platforma de vaccinare a fost optimizată. Se poate schimba centrul de imunizare pentru rapel

Platforma de vaccinare a fost optimizată. Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă începând de miercuri seară românii au posibilitatea de a schimba centru de imunizare pentru rapel.

Platforma de vaccinare a fost optimizată

”Platforma informatică a fost optimizată! Din această seară, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului”, a transmis miercuri seară CNCAV.

Potrivit sursei citate,  platforma permite afişarea centrelor în funcţie de vaccinul administrat.

Citeşte şi RELAXARE 1 IUNIE. Comitetul interministerial a decis ridicarea treptată a restricţiilor în funcţie de vaccinare

Nicolae Ciucă: Din 4 mai, centrele de vaccinare din cele 11 spitale militare vor fi deschise non-stop

Ministrul Apărării, Nicolar Ciucă, anunţă un proiect-pilot de o săptămână pentru a ajuta campania de vaccinare. Începând cu 4 mai, centrele de vaccinare din cele 11 spitale militare vor fi deschise non-stop. Doritorii se pot vaccina fără programare.

”Începând cu săptămâna viitoare, începând cu 4 mai, încercăm un proiect-pilot de o săptămână, ca în spitalele militare să funcţioneze centrele de vaccinare non-stop şi să se poată vaccina cetăţenii fără să mai fie nevoie să fie programaţi în platformă”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24.

Ministrul a precizat că în program vor fi incluse toate cele 11 spitale militare din ţară.

”La orice oră, cine doreşte poate să vină”, a precizat ministrul.

CNCAV a anunţat, miercuri, că au fost vaccinate 83.790 persoane, din care 53.533 cu prima doză şi 30.257 cu cea de-a doua. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 109 reacţii adverse comune şi minore, din care 18 reacţii de tip local şi 91 de reacţii generale. Alte 140 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

De la debutul campaniei de vaccinare au fost administrate 5.081.449 doze de vaccin, la un număr de 3.201.106 persoane din care 1.320.763 persoane vaccinate cu 1 doză şi 1.880.343 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”