DROB DE MIEL PASTE 2016: Reteta de drob de miel traditionala, de la bunica. Care este secretul

DROB DE MIEL PASTE 2016. Drobul de miel este un aliment specific pentru masa de Paste. Drobul de miel gatit de gospodine in casa nu se compara cu cel cumparat, asadar daca va doriti un drob cu gust ca la bunica acasa, puteti intra in bucatarie la gatit. RomaniaTV.net va prezinta reteta de drob de miel traditionala, preluata de la bunicii nostri.

27 apr. 2016, 08:57
DROB DE MIEL PASTE 2016: Reteta de drob de miel traditionala, de la bunica. Care este secretul

DROB DE MIEL PASTE 2016. Drobul de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Fie ca alegi o reteta de Paste traditionala, preluata de la bunica, sau o varianta adaptata de marile restaurante, cu siguranta drobul va iesi unul delicios daca respecti intocmai reteta.

Uite cum se face un drob de miel ca la bunica acasa. Gustul te va duce cu gandul la copilarie si la preparatele traditionale romanesti.

Iti recomandam si: Cea mai buna reteta de cozonac de Paste

DROB DE MIEL DE PASTE 2016. INGREDIENTE

Maruntaie de la un miel (ficat, inima, limba, rinichi, plamini); carne cu grasime; prapur; doua cepe vechi; o legatura de ceapa verde; o legatura de patrunjel; o legatura de marar; 3 oua crude; 3-4 oua fierte tari; sare; piper;
condimente pentru carnea de miel.

DROB DE MIEL DE PASTE 2016. MOD DE PREGATIRE

Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata marunt si calita) prin masina de tocat.

Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.

PASTE 2016. Secrete pentru oua rosii frumoase de Paste. Cum se vopsesc ouale, fara efort

RETETA DROB DE MIEL PASTE 2016. Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul (care a fost tinut 2-3 ore in apa cu otet) si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou. Se da la cuptor cam 45 de minute la foc potrivit.