Drogba a declanşat revola în Senegal. Violenţe în Cupa Africii, un ministru a fost rănit VIDEO

Meciul Senegal-Coasta de Fildeş, din calificările Cupei Africii, a fost oprit de arbitru în minutul 75, din cauza violenţelor din tribune, stârnite după ce Didier Drogba a marcat al doilea gol al partidei. În urma incidentelor, ministrul senegalez al sporturilor a fost rănit.

RomaniaTV.net
14 oct. 2012, 15:22
Drogba a declanşat revola în Senegal. Violenţe în Cupa Africii, un ministru a fost rănit VIDEO

Două goluri marcate de Didier Drogba în returul din Senegal contând pentru calificările în Cupa Africii pe Naţiuni au declanşat războiul pe stadionul din Dakar, unde s-a desfăşurat partida.

Atunci când ivorianul a marcat din penalty golul de 2-0 şi a dus scorul general la 6-2 (în tur, Coasta de Fildeş câştigase cu 4-2), fanii senegalezi şi-au dat seama că nu mai au nicio şansă la calificare şi au dat frâu liber frustrărilor. Au început să arunce în teren cu diverse obiecte, iar în tribune s-a pornit războiul, astfel că fanii ivorieni au trebuit să sară în teren, pentru a nu fi linşaţi. Aceştia, împreună cu jucătorii, au fost escoraţi de poliţie, în timp ce fanii senegalezi au fost ţinuţi în tribune cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Aproximativ 10 persoane au fosr rănite în urma incidentelor, între care şi ministrul senegal al sporturilor, Hadji Malick Gakou. Întrerupt de arbitru în minutul 75, meciul nu s-a mai reluat.