„Drogul elevului” face ravagii printre adolescenți. Psihologul Corina Lupău dezvăluie cât de periculos este

"Drogul elevului" face ravagii printre adolescenți. Un nou an școlar este pe cale să înceapă, iar părinții trebuie să aibă mare grijă la copii lor, mai ales adolescenți, pentru că pot fi ademeniți foarte ușor în anturaje periculoase.

04 sept. 2023, 18:31
„Drogul elevului” face ravagii printre adolescenți. Psihologul Corina Lupău dezvăluie cât de periculos este
"Drogul elevului" face ravagii printre adolescenți

„Drogul elevului” face ravagii printre adolescenți. Dr. Corina Lupău, psiholog, le transmite părinților să fie atenți la un nou tip de stupefiant, care este extrem de periculos și poate pune în pericol viața celui care îl consumă.

Citește și: Noi reguli în anul şcolar 2023-2024! Ministrul de Interne, anunț de ultimă oră despre testarea elevilor pentru consumul de droguri

„Drogul elevului” face ravagii printre adolescenți

I se spune “drogul elevului” unei clase heterogene de substanțe psihoactive datorită accesibilității ca preț. Asta înseamnă că, având resurse foarte limitate, adolescenții pot abuza de substanțe care nu sunt supuse reglementării drogurilor de risc și mare risc.

NPS (New Psychoactive Substances) se referă la o categorie de substanțe considerate legale cum ar fi canabinoide sintetice, triptamină, MDAI, piperazină, dimetllamină, diverse extracte din plante ca salvia divinorum, catha edulis și altele.

Efectele sunt diverse, mimând categoriile principale de substanțe stimulante, halucinogene sau sedative.

Consecințele utilizării pot fi dramatice, mergând de la agitație, convulsii, agresivitate, panică, manifestări psihotice. Îngrijorătoare este toxicitatea extrem de ridicată, dependența precum și riscul carcinogen. Datorită lipsei de informație privind conținutul și puritatea, în realitate, riscurile nici nu pot fi estimate corect.

 Incepe școala peste o lună, pregătiți-vă adolescenții și dotați-i cu instrumente și strategii de a face față tentațiilor, îndemnurilor sau presiunii celor care deja sunt prinși în sarabanda drogurilor de orice fel„, spune psihologul Corina Lupău, potrivit Educatieprivata.ro.