Drogurile fac ravagii printre tineri. Cât de uşor se poate procura „moartea” FOTO

Drogurile fac victime la Constanţa. Incidentul din cartierul Inel II, unde un tânăr și-a înjunghiat prietenul care încerca să îl salveze și apoi s-a aruncat pe geam este ultimul dintr-un lung șir de evenimente nedorite. Au devenit frecvente cazurile în care consumatorii au ucis, au provocat accidente rutiere sau au murit din cauza unor supradoze. Asta pentru că stupefiantele sunt ușor de procurat.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 10:31
Drogurile fac ravagii printre tineri. Cât de uşor se poate procura „moartea” FOTO

Internetul este pricipala piață de desfacere pentru medicamentele interzise sau pentru etnobotanice, scrie reporterntv.ro. Cu un simplu click, găsești zeci de anunțuri postate de traficanți, care, culmea, fac și reduceri de prețuri în cazul unor comenzi serioase. Numărul consumatorilor prinși săptămânal în Constanța demonstrează că toxicomanii găsesc mereu de unde să se aprovizioneze. Numai ieri, jandarmii au prins 5 tineri cu 11 pliculețe cu substanțe halucinogene.

Citeşte şi Un bărbat a fost înjunghiat de prietenul care voia să se sinucidă

Ketamina se poate comada atât la telefon cât și printr-un simplu e-mail. Tranchilizantul veterinar ar fi fost ingerat și de tânărul care joi noaptea și-a înjunghiat prietenul ce încerca să-l împiedice să se arunce pe geam.

Rezultatele analizelor de sânge arată că atât agresorul cât și victima sa erau sub influența stupefiantelor. Cei doi sunt internați în Secția de Terapie Intensivă. Tânărul înjunghiat este în stare mult mai gravă deoarece ciobul, folosit ca pumnal de amicul lui, l-a nimerit în gât.

„Nu poate vorbi? Nu, i-a sectionat traheea. Cine stie cât va dura situatia asta”, adeclarat tatăl victimei.

Citeşte şi Ce fac femeile când merg în BAIA CLUBURILOR de NOAPTE. Imagini interzise minorilor, care au ajuns pe internet

Culmea, de soarta agresorului se ocupă chiar fata care a asistat la scena sângeroasă dintre cei doi. Prietenii lui se feresc să spună ce știu de teamă că polițiștii îi vor întreba despre această tentativă de omor, cauzată de consumul de ketamină.

Pentru că este considerat periculos, agresorul este pazit de jandarmi. Anchetatorii nu au stat încă de vorbă cu el, însa acest lucru se va întampla mâine, când va fi transferat pe o secție a Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

Specialiștii spun că tinerii care o iau pe drumul consumului de droguri vor să se integreze într-un anturaj sau cred că stupefiantele le oferă puterea de a depăși unele probleme. Ignoră pericolul și devin dependenți.

Iluzia puterii și lipsa de discernământ, au cauzat tragedii în lanț. Mai mulți tineri au murit în Iași, înainte ca etnobotanicele să fie scoase în afara legii. Măsura a fost în zadar iar efectele s-au văzut și în Constanța. Au fost accidente mortale provocate de șoferi drogați, însă poate cel mai teribil caz a fost cel al lui Marius Ionuț Magda.

Fost polițist, acesta era sub influența etnobotanicelor în 2010 când a încercat să violeze o elevă în parcul Tăbăcărie. Eliberat condiționat, s-a apucat din nou de stupefiante și într-o criză și-a omorât mama, apoi s-a sinucis în închisoare. În vara acestui an un tânăr a murit în fața unui club de lux din Mamaia. În sângele său, legiștii au găsit urme de droguri.