Dronă Bayraktar, găsită în apele româneşti ale Mării Negre. Ea a fost recuperată de Forţele Navale

Forţele Navale Române au fost sesizate, pe 11 mai, cu privire la existenţa unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina şi Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de ţărm.

23 mai 2022, 19:37
Dronă Bayraktar, găsită în apele româneşti ale Mării Negre. Ea a fost recuperată de Forţele Navale

Epava dronei Bayraktar a fost recuperată de o navă a Forţelor Navale, fiind preluată ulterior de Forţele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei şi cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis luni. Potrivit sursei citate, din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucraine, nu avea armament şi muniţie la bord.

Citeşte şi Cine este Bayraktar, creatorul dronei care le-a dat teroare ruşilor. S-a căsătorit cu fiica preşedintelui Recep Erdogan

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forţelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament şi muniţie la bord. Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbuşit în spaţiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acţiunilor desfăşurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenţi către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai„, a transmis, luni, MApN.

La acest moment, sunt desfăşurate procedurile legale de notificare a autorităţilor ucrainene cu privire la această situaţie.

Citeşte şi Dronele Bayraktar fac prăpăd. Un elicopter rusesc a fost doborât în Insula Şerpilor cu tot cu paraşutiştii de la bord VIDEO