Drulă îşi apără penalii. Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, e urmărită penal de DNA, dar liderul USR spune că e „hărţuire”

Viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției. 

06 feb. 2024, 20:56
Drulă îşi apără penalii. Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, e urmărită penal de DNA, dar liderul USR spune că e „hărţuire”
Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. "Regimul Iohannis nu scapă!"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză o hărţuire a primarilor şi viceprimarilor USR, în contextul în care Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Într-o postare pe Facebook, Drulă afirmă că dosarul este „atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază”, în anul 2022, însă a fost redeschis acum „convenabil pentru PNL”.

„Disperarea celor care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Astăzi este despre hărţuirea primarilor şi viceprimarilor USR folosind instituţiile de forţă. Pe scurt, despre ce e vorba. Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Braşovului, a fost chemată la DNA în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL şi un dezvoltator imobiliar care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, dar a fost oprit de USR. E acelaşi rechin imobiliar care i-a transmis public Flaviei că vrea să o vadă în scaun cu rotile”, scrie Drulă, pe Facebook.

Liderul USR menţionează că dosarul este „atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază”, în anul 2022.

„Serviciul de Administrare Patrimoniu, instituţia care a dat în folosinţă spaţiul pentru organizarea unui eveniment cultural, era condusă, culmea ironiei, chiar de viceprimarul care a făcut plângerea penală. Un dosar atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază, în anul 2022. Acum suntem în an electoral. Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL. Suntem obişnuiţi cu astfel de presiuni”, precizează Drulă.

El susţine că aleşii locali ai USR „sunt obişnuiţi să fie hărţuiţi zilnic” şi că nu există instituţie a statului aflată sub controlul PSD şi PNL care „să nu fi încercat să blocheze” primarii Uniunii Salvaţi România.

Elena Lasconi dă cărţile pe faţă: „Am fost retrasă de pe listele pentru europarlamentare de conducerea USR. Drulă mi-a comunicat. Aş candida la prezidenţiale”

„Ne transmit disperaţi semnale să ne oprim. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, vă spun din nou: nu cedăm! Alianţa Dreapta Unită merge înainte, cu şi mai multă îndârjire. Noi suntem sfârşitul puterii voastre politice şi ştiţi asta. Anul acesta, indiferent câte dosare faceţi şi ce alegeri mai comasaţi, veţi plăti pentru tot răul făcut României”, mai scrie Drulă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Romona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului

DNA arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, „cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”.

„Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

Flavia Boghiu a scris marți, pe Facebook, că este nevinovată, iar DNA a redeschis un dosar penal pe numele ei, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian.

Fost lider USR, atac la Drulă: Ca Zeus printre muritorii de rând

„În anul electoral 2024, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului, am fost invitată astăzi la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri.

În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022.

Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis. Mai multe informații despre acest dosar nu vă pot oferi nici eu la acest moment. Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile și valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris:
În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR”, a scris viceprimarul USR al Brașovului pe Facebook.