Drum judeţean închis din cauza revărsării Crişului Alb. 50 de hectare de teren au fost inundate

Un drum judeţean şi aproximativ 50 de hectare de terenuri arabile din judeţul Arad au fost inundate, în ultimele 24 de ore, din cauza revărsării Crişului Alb, în zona comunei Dieci, unde apa atinge pe şosea un nivel de până la 40 de centimetri.

05 feb. 2019, 09:48
Drum judeţean închis din cauza revărsării Crişului Alb. 50 de hectare de teren au fost inundate

În urma topirii rapide a stratului de zăpadă din judeţ, cotele au crescut pe mai multe cursuri de apă, iar Crişul Alb a depăşit nivelul de atenţie în câteva localităţi şi s-a revărsat pe terenuri arabile şi pe DJ 708 Dieci – Revetiş.

Primarul comunei Dieci, Liviu Burta, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că drumul a fost inundat pe mai multe segmente, după revărsarea râului, iar apa ajunge la un nivel de până la 40 de centimetri, astfel că circulaţia a fost închisă.

„Nu se mai poate merge cu maşina, am închis încă de luni seară drumul. Au fost inundate şi vreo 50 de hectare de teren agricol, dar apa bate în retragere. Sperăm că până miercuri redeschidem şi circulaţia. La Revetiş se poate ajunge pe alt drum, prin Buteni”, a declarat primarul.

Conform sursei citate, deocamdată nu au fost inundate şi gospodării.

Potrivit hidrologilor arădeni, Crişul Alb este în retragere la Dieci, însă este peste cotele de atenţie la Vaţa de Jos, unde nivelul apei este de 390 de centimetri, faţă de cota de atenţie de 350 de centimetri.

De asemenea, la Gurahonţ, râul are un nivel de 147 centimetri, cu numai trei centimetri sub cota de atenţie.

De asemenea, nivelul Mureşului este în creştere, însă deocamdată nu a ajuns la cote de atenţie, fiind aproape de acest nivel la Ineu.