Drum naţional, BLOCAT de sute de angajaţi nemulţumiţi

Drumul Naţional 7 a fost blocat, luni, pentru câteva zeci de minute, de sute de angajaţi de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara.

RomaniaTV.net
04 aug. 2014, 08:39
Drum naţional, BLOCAT de sute de angajaţi nemulţumiţi

Cei 300 de energeticieni de la Mintia au blocat timp de 40 de minute DN 7, în cadrul unui protest spontan. După acest interval, ei s-au retras în curtea termocentralei, unde au continuat acţiunea revendicativă.

Pentru a nu fi acuzaţi că blochează DN 7, protestatarii au folosit trecerea de pietoni din dreptul termocentralei, pe care au traversat încontinuu, scandând împotriva conducerii CEH. Traficul rutier a fost dirijat de poliţie pe rute ocolitoare.

Oamenii sunt nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv de muncă şi afirmă că noul document le aduce pierderi de circa 500 de lei la salariu.

„Consiliul de Administraţie al CEH discută luni, la Bucureşti, un program de eficientizare a activităţii în cadrul Complexului, iar acesta prevede reducerea săptămânii de lucru de la cinci la patru zile pentru 3.200 de angajaţi de la termocentralele Mintia, Paroşeni şi structura TESA a Diviziei Miniere, care grupează exploatările de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. O reducere a programului de lucru ar însemna încă o scădere cu 20% a veniturilor salariale”, a declarat luni preşedintele Sindicatului Liber şi Independent al Energeticienilor de la termocentrala Mintia, Ionel Ticula.

Liderul sindical a intrat luni dimineaţa în greva foamei, afirmând că prin gestul său doreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă energeticienii de la Mintia.