Drum prăbuşit în Râmnicu Vâlcea. Zeci de gospodării ar putea rămâne izolate

Un număr de 40 de familii ar putea rămâne izolate în municipiul Râmnicu Vâlcea, în cartierul Feţeni, după ce jumătate din platforma drumului de acces spre acesta s-a prăbuşit joi dimineaţa, în urma precipitaţiilor căzute abundent.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 12:16
Drum prăbuşit în Râmnicu Vâlcea. Zeci de gospodării ar putea rămâne izolate

„Este vorba de cătunul Săliştea Nouă din cartierul Feţeni, unde drumul de acces s-a prăbuşit pe jumătate. Avem echipe care au sosit în zonă pentru a întări această porţiune şi a nu ne trezi cu oamenii blocaţi dincolo. În rest, avem probleme în zonele din Petrişor, Morilor, Dealul Malului, în zonele aflate sub versanţi. Echipele APAVIL sunt însă pe teren în toate aceste perimetre”, a declarat primarul Râmnicului, Gheorghe Matei.

Citeşte şi Încă o victimă a inundaţiilor. Un cioban dispărut de cinci zile a fost găsit ÎNECAT în râul Doamnei

Judeţul Vâlcea a fost recent trecut sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, în zona de nord, pe Valea Lotrului, aici fiind trimisă o echipă a ISU, coordonată de prefectul Dumitru Cornoiu.

„Am ajuns pe Valea Lotrului, unde am fost avertizat că ne aflăm sub cod de inundaţii, sperăm chiar să nu se petreacă, dar preventiv avem deja dispuse echipaje pe toată zona. Se lucrează şi pe Valea Oltului, de unde pot cădea bolovani de versanţi, au fost câteva incidente dar s-au remediat”, a precizat prefectul de Vâlcea.

Apă de peste 1 metru în mai multe gospodării din cartierul Căzăneşti

Pompierii militari au intervenit pentru scoaterea apei din trei gospodării din Râmnicu Vâlcea, cartierul Căzăneşti, dar şi din mai multe curţi din municipiul Drăgăşani. În locurile menţionate, apa a fost scoasă cu ajutorul motopompelor în unele locuri, din zonele inundate, adâncimea acesteia depăşind un metru. Echipajel ISU se află în dispozitiv pe toată raza judeţului şi colaborează cu echipele de permanenţă şi de intervenţie de la sediul primăriilor. În prezent se lucrează masiv în Râmnicu Vâlcea la un drum în cartierul Feţeni care s-a prăbuşit parţial azi dimineaţă.

Pe mai multe străzi din cartierele Ostroveni Sat, Râureni se circulă destul de greu din cauza apelor ca şi în pasajele auto.

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit pentru evacuarea apei din 24 de fântâni aflate pe domeniul public din localităţile Orleşti, Băbeni, Drăgoeşti şi Drăgăşani.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis, joi, o avertizare de fenomene hidrologice imediate, valabilă în următoarele ore pe râurile din bazinul hidrografic Lotru.

Astfel, până la ora 19,00, se vor produce creşteri rapide de niveluri şi debite cu depăşiri ale Cotelor de apărare pe râurile din bazinul hidrografic Lotru şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale pe raza judeţului Vâlcea.

Potrivit hidrologilor, va fi Cod Galben pe Lotru – amonte de acumularea Brădişor şi pe afluenţii Lotrului (judeţul Vâlcea) şi Cod Portocaliu pe Lotru – aval de acumularea Brădişor şi pe versanţi torenţi, pâraie (judeţul Vâlcea