Drumeţie cu peripeţii pentru doi turişti, în zona Lacului Roşu: au dat nas în nas cu o ursoaică însoţită de doi pui

Doi turişti, care au vrut să ajungă la Peştera Munticelu din Rezervaţia Naturală Cheile Şugăului-Munticelu, au fost surprinşi pe traseu de o ursoaică însoţită de doi pui. Din fericire, în sprijinul lor au intervenit imediat jandarmii montani, care i-au dus în siguranţă la baza muntelui.

24 iun. 2022, 09:41

Drumeţie cu peripeţii pentru doi turişti cazaţi în zona Lacului Roşu. Aceştia au avut parte de o surpriză pe traseul care ducea la Peştera Munticelu.

Drumeţie cu peripeţii. Ce au făcut doi turişti care au dat nas în nas cu urşii

Citeşte şi Ro-alert în cascadă: 14 apeluri avertizează în legătură cu prezenţa urşilor în Harghita

Cei doi turişti sunt din judeţele Dâmboviţa şi Olt. Fascinaţi de peisajele minunate din zona Lacului Roşu, aceştia s-au aventurat pe unul din traseele din Rezervația Naturală Cheile Șugăului-Munticelu. În timp ce se îndreptau spre Peştera Munticelu, turiştii au dat nas în nas cu o ursoaică însoţită de cei doi pui ai săi.

Din fericire, nu s-a întâmplat o tragedie, datorită jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz  – Izvorul Muntelui, care au sărit imediat în sprijinul turiştilor. Aceştia i-au însoțit, în siguranță, până la baza muntelui.

„Recomandăm iubitorilor de drumeții montane să ia în considerare că există o probabilitate crescută ca astfel de interacțiuni să aibă loc, cu atât mai mult cu cât ursul folosește un teritoriu întins în căutare de hrană, să nu plece singuri în drumeții și să-și facă simțită prezența prin zgomote, să păstreze potecile curate, resturile de mâncare aruncate necorespunzător fiind una dintre cauzele pentru care animalele sălbatice își fac simțită prezența în zona respectivă.” – au transmis jandarmii din Neamţ, potrivit stirineamt.ro. 

Citeşte şi Bărbat fugărit de urși după ce a ieșit dintr-un tunel de pe Transfăgărășan. Incidentul a fost filmat – FOTO, VIDEO