Drumul de la Cotroceni până la A1 durează acum doar 14 minute, cu maşina. PMB a optimizat semafoarele spre ieşirea din Bucureşti VIDEO

Compania Municipală de Managementul Traficului București a optimizat semafoarele pe Bulevardul Iuliu Maniu, astfel că după finalizarea intervenţiei acest bulevard aglomerat din Capitală poate fi parcurs în 14 minute, din zona Palatul Cotroceni până la ieșirea spre autostrada A1, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

RomaniaTV.net
06 mart. 2019, 12:07
Drumul de la Cotroceni până la A1 durează acum doar 14 minute, cu maşina. PMB a optimizat semafoarele spre ieşirea din Bucureşti VIDEO

Cunoaștem foarte bine situația traficului din Capitală pe care îl monitorizăm zi de zi. Facem toate eforturile pentru a fluidiza circulația deși misiunea e una extrem de dificilă dacă luăm în calcul faptul că, în regiunea București-Ilfov, sunt înmatriculate cu aproape 500.000 mai multe mașini decât erau acum 10 ani„, spun reprezentanţii Companiei Municipale de Managementul Traficului București, într-o postare pe pagina proprie de Facebook.

Unul dintre instrumentele prin care aceştia încearcă să scurteze durata pe care șoferii o petrec la volan este optimizarea semafoarelor introduse în Sistemul de Management Integrat al Traficului din București.

În clipul prezentat mai jos puteți vedea o traversare a Bulevardului Iuliu Maniu. Traseul, din zona Palatului Cotroceni, până la ieșirea spre autostradă, a durat 14 minute. Compania Municipală Managementul Traficului S.A. a optimizat ciclurile de „roșu-verde” de pe intreaga distanță de 7,3 kilometri, astfel incât mașinile să staționeze cât mai puțin la culoarea roșie„, mai spun reprezentanţii Companiei Municipale de Managementul Traficului București.