Drumuri foarte aglomerate în Harghita. Poliţiştii recomandă prudenţă şi atenţie sporită

Poliţiştii harghiteni recomandă prudenţă şi atenţie sporită celor care circulă pe drumurile din judeţ, întrucât arterele de circulaţie sunt aglomerate din cauza numărului mare de pelerini care au participat la procesiunea de Rusalii de la Şumuleu-Ciuc şi se îndreaptă spre case cu autobuzele, autoturismele dar şi cu căruţele sau pe jos.

RomaniaTV.net
07 iun. 2014, 17:42
Drumuri foarte aglomerate în Harghita. Poliţiştii recomandă prudenţă şi atenţie sporită

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat sâmbătă pentru Agerpres că echipaje de poliţie se află la toate intersecţiile din Miercurea Ciuc, dar şi la intersecţiile din judeţ unde se preconizează că va fi un aflux mare de pelerini.

‘Echipajele de poliţie dirijează circulaţia, asigură fluidizarea traficului rutier şi atrag atenţia conducătorilor auto că în această perioadă nu sunt singuri pe arterele de circulaţie, ci acestea sunt înţesate cu pelerini care se deplasează atât pe jos, cât şi cu atelaje trase de animale sau cu vehicule pe două roţi. De aceea trebuie să manifeste atenţie mai mare decât de obicei şi să se înarmeze cu răbdare’, a afirmat Gheorghe Filip.

El a spus că situaţia va persista şi duminică, întrucât foarte mulţi pelerini înnoptează la Miercurea Ciuc sau în satele din împrejurimi şi pornesc spre case a doua zi. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă în judeţ nu s-au înregistrat accidente rutiere.

Aproximativ 150.000 de persoane au participat la marele pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc.

Pentru asigurarea ordinii publice şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au fost mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri.