IARNĂ în octombrie. Drumuri blocate, străzi inundate, copaci doborâţi de vânt, maşini avariate şi împotmolite

Iarna s-a instalat deja în zonele montane din ţară. În Braşov, Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava s-a aşternut deja zăpada. Cinci drumuri naţionale au fost închise din cauza nămeților, pe alte zeci de şosele şoferii abia circulă. Şi vântul a bătut şi cu 100 de kilometri la oră. În judeţul Braşov, trei accidente au avut loc în numai 10 minute pe DN1, la Timişul de Jos. De asemenea, în Argeş un autocar plin cu copii a rămas împotmolit.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 09:06

La munte a venit deja iarna. În mai multe localităţi s-a aşternut un strat subţire de zăpadă. Mai multe accidente s-au produs pe DN 1 din cauza vremii. O maşină de teren a derapat şi a intrat într-un stâlp pe care l-a dărâmat. În zonă ninge şi şoseaua este udă.

Traficul rutier a fost restricţionat pentru maşinile neechipate de iarnă în judeţul Braşov între Dârste şi limita cu judeţul Prahova.

Traficul rutier a fost reluat, marţi seară, pe DN 73, între Câmpulung Muscel şi Bran, spre Braşov, după ce drumarii au lucrat trei ore pentru a îndepărta stratul de zăpadă depus pe carosabil, care a atins pe alocuri şi zece centimetri.

Citeşte şi Avertizare COD GALBEN de lapoviţă şi ninsoare. Vezi zonele afectate

Mai multe maşini au rămas împotmolite în zapadă în judeţul Covasna pentru că autoturismele nu erau echipate de iarnă. În prezent, Serviciul Infotrafic Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă că a fost închis DN2D Ojdula (judeţul Covasna) – limita cu judeţul Vrancea pentru a fi deszăpezit. Zăpada măsura în jur de 40 de centimetri.

VEZI ŞI Incidente în trafic în toată ţara: Drumuri inundate şi circulaţie întreruptă pe mai multe şosele

Zăpada a acoperit carosabilul şi pe mai multe drumuri din Harghita, Vrancea, Covasna şi Suceava.

Un microbuz şcolar care transporta copii la şcoală a rămas înzăpezit, marţi dimineaţă, în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea, unde ninge viscolit. Pentru scoaterea maşinii din zăpadă s-a intervenit cu un utilaj al primăriei.

Citeşte şi Dobrogea, sub COD PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic

La peste 2.000 de metri, în Bucegi, zăpada măsoară 15 centimetri şi ninge în continuare. Temperaturile minime nu depăşesc 0 grade Celsius, iar în weekend va fi şi mai frig.

DRUMURI CU CIRCULAŢIE RESTRICŢIONATĂ – acoperite de zăpadă:

DN 10, Prejmer – Întorsura Buzăului, circulaţie restricţionată începând cu ora 14:00, se acţionează cu 1 ARD;

VEZI ŞI VREME de COŞMAR în Capitală: Trafic PARALIZAT, copaci rupţi, maşini distruse şi străzi inundate