DSK şi-a amânat procesul civil de la New York pînă la 28 martie

Prima audiere în procesul civil intentat lui Dominique Strauss-Kahn la New York de camerista Nafissatou Diallo a fost amânată pentru 28 martie.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 21:39
DSK şi-a amânat procesul civil de la New York pînă la 28 martie

Această audiere era fusese programată iniţial în data de 15 martie, la tribunalul din Bronx, unde Diallo a depus plângere civilă pentru agresiune sexuală, la 8 august.

„Pledoariile, în urma cererii de clasare a plângerii, au fost reprogramate pentru 28 martie la ora 14.00 (22.00, ora României)”, a precizat tribunalul, fără a oferi o explicaţie pentru această amânare.

Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo nu sunt obligaţi să fie prezenţi la această şedinţă.

Judecătorul însărcinat cu acest dosar, Douglas McKeon, va audia cele două părţi, după cererea de clasare a procedurii civile depuse la 26 septembrie de avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn.

Ei au argumentat că DSK beneficia la vremea respectivă de imunitate judiciară totală, în calitate de director al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Nafissatou Diallo, îl acuză pe Strauss-Kahn că a agresat-o sexual în camera sa de la hotelul Sofitel la 14 mai. Ea a depus plângere în civil împotriva lui DSK la 8 august, în paralel cu procedura penală, care a fost abandonată la 23 august, din cauza unor îndoieli privind credibilitatea lui Diallo.