Dublarea alocaţiilor. Iohannis, anunţ de ultimă oră despre majorarea alocaţiilor la copii

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, dacă dublarea alocațiilor în luna iulie, aşa cum era programat, mai este o variantă posibilă, având în vedere situaţia provocată de pandemia de coronavirus. 

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 17:39
Dublarea alocaţiilor. Iohannis, anunţ de ultimă oră despre majorarea alocaţiilor la copii

Dublarea alocaţiilor este, în acest moment, incertă, potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, care s-a arătat rezervat față de dublarea alocațiilor, care ar fi urmat să aibă loc în vară.

“După părerea mea, dublarea alocațiilor este una dintre măsurile care trebuie foarte bine cântărite. Au trecut doar cîteva luni de zile ce când au fiost deja dublate. Cu siguranță, la mijlocul anului se va analiza această chestiune și vom primi de la Guvern un răspuns”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor: „Dublarea alocaţiilor nu este în buget” 

Tot astăzi, Violeta Alexandru spune că dublarea alocaţiei la copii este în continuare un subiect care se află în atenţia Guvernului. Ministrul a precizat că în momentul în care vor fi informaţii clare, acestea vor fi comunicate cu argumente pertinente, fără să lase loc speculaţiilor.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Citeşte şi: 

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.