Dublu atentat la Beirut: Cel puţin 22 de morţi şi 150 de răniţi după explozii ce au vizat Ambasada Iranului

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 150 au fost rănite într-un dublu atentat comis marţi dimineaţa la Beirut, în faţa ambasadei Iranului, principalul aliat al regimului sirian. O grupare jihadistă a revendicat dublul atentat sinucigaş.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 10:50

Printre morţi se află şi consilierul cultural al ambasadei Iranului la Beirut, Ibrahim Ansari, cetăţean iranian, a anunţat o sursă oficială libaneză.

„Şeicul Ibrahim Ansari intra în clădirea ambasadei când s-a produs explozia. El a fost grav rănit şi a decedat la spital”, a declarat o sursă libaneză, sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.

Atentatul s-a produs la Bir-Hassan, cartier rezidenţial din sudul Beirutului, cu majoritate şiită şi bastion al mişcării Hezbollah (pro-iraniană). „O motocicletă a explodat şi după câteva minute a explodat şi o maşină care se afla la 30 metri. Atentatele au vizat probabil ambasada Iranului„, a declarat un responsabil al serviciilor de securitate libaneze.

O grupare jihadistă considerată ca având legături cu reţeaua extremistă Al-Qaida a revendicat „dublul atentat sinucigaş” comis marţi în faţa ambasadei Iranului la Beirut şi soldat cu cel puţin 23 de morţi, relatează AFP.

„Este vorba despre un dublu atac pentru care doi dintre eroii noştri, sunniţi din Liban, au căzut martiri”, a scris pe Twitter Sirajeddine Zreikat, un oficial din cadrul Brigăzilor Abdallah Azzam, de la numele fondatorului Al-Qaida. Dublele atentate sinucigaşe comise simultan sunt caracteristice modului de operare al Al-Qaida.