Ducele Felix de Luxemburg s-a logodit cu o studentă germană

Familia domnitoare din Luxemburg a anunţat joi logodna celui de-al doilea fiu al marelui duce Henri cu o tânără studentă germană, la două luni după căsătoria moştenitorului tronului, organizată cu mare pompă în acest ducat.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 15:53
Ducele Felix de Luxemburg s-a logodit cu o studentă germană

Marele duce Henri şi soţia lui Maria Teresa „au marea bucurie să anunţe logodna fiului lor”, prinţul Felix, în vârstă de 28 de ani, cu Claire Lademacher, născută în urmă cu 27 de ani la Filderstadt, un mic oraş aflat în apropiere de Frankfurt (Germania), se afirmă în comunicatul oficial emis de casa ducală din Luxemburg.

Prinţul Felix, născut pe 3 iunie 1984, este al doilea dintre cei cinci copii ai marelui duce Henri şi fratele mai tânăr al ducelui Guillaume, moştenitorul tronului, care s-a căsătorit pe 20 octombrie cu tânăra contesă belgiană Stéphanie de Lannoy.

Claire Lademacher îşi pregăteşte doctoratul la Roma, cu o teză care vizează aspectele etice ale donării de organe, şi lucrează în paralel, din 2009, la carta bioeticii şi a drepturilor omului redactată de UNESCO.

 Ea este prezentată de presa luxemburgheză ca o „moştenitoare bogată”, întrucât tatăl ei a făcut avere dezvoltând o companie care activează în domeniul informaticii.

Curtea ducală din Luxemburg nu a anunţat deocamdată data la care va avea loc această căsătorie.