Ducesa Meghan a părăsit în grabă o piaţă din Fiji din motive de securitate

Meghan, ducesa de Sussex, a părăsit în grabă o piaţă din oraşul Suva, în Fiji, după ce echipa care se ocupă de securitatea ducesei s-a temut că oamenii, prezenţi într-un număr mare, ar putea crea o busculadă, relatează miercuri dpa.

24 oct. 2018, 09:15
Ducesa Meghan a părăsit în grabă o piaţă din Fiji din motive de securitate

Vizita lui Meghan la piaţa orăşenească din Suva pentru a se întâlni cu comercianţii care iau parte la un proiect ONU dedicat femeilor era programată să dureze 20 de minute, dar echipa de securitate a ducesei a condus-o către ieşirea din clădire după doar şase minute.

Ducesa le-a făcut cu mâna admiratorilor săi în semn de iertare în timp ce se îndrepta spre ieşire.

Reporterii prezenţi la faţa locului au relatat că oamenii din piaţă şi-au manifestat entuziasmul la vederea ducesei şi au început să cânte, însă lucrurile nu au scăpat de sub control.

Decizia de a pleca mai devreme a fost luată direct de către oficialii Palatului Kensington, potrivit publicaţiei News Ltd Australia.

Cu puţin timp în urmă, Meghan a ţinut primul său discurs oficial din cadrul turneului în Pacific, vorbindu-le studenţilor despre felul în care educaţia femeilor poate aduce beneficii societăţii.

În faţa studenţilor de la University of the South Pacific din Suva, Meghan a povestit despre propriile eforturi de a-şi plăti studiile universitare în Statele Unite.

„Cu ajutorul burselor, programelor de sprijin financiar şi de muncă pe durata studiilor, când câştigurile din slujba pe care o aveam în campus se duceau către taxele de şcolarizare – am putut termina universitatea”, a declarat aceasta, potrivit News Limited.

„Fără îndoială, a meritat tot efortul. Toată lumea ar trebui să-şi permită şansa să urmeze educaţia pe care o doreşte, dar mai important, educaţia pe care are dreptul să o primească. Iar pentru femeile şi fetele din ţările în curs de dezvoltare este un lucru vital”.

Ducesa a mai spus că asigurarea accesului la educaţie este cheia dezvoltării economice şi sociale.

„Atunci când fetele au la dispoziţie instrumentele necesare pentru a reuşi, pot crea un viitor extraordinar, nu doar pentru ele, ci şi pentru cei din jur”.

Acesta este al doilea discurs public susţinut de ducesa de Sussex după căsătoria cu prinţul Harry în luna mai. Primul a fost cu ocazia lansării unei cărţi de bucate la Londra.

Marţi seara, prinţul Harry a însoţit-o pe Meghan la o cină oficială, unde ducesa a strălucit într-o rochie de seară albastră creată de casa de modă Safiyaa şi asortată cu cercei cu diamante.

Prinţul a primit aprecieri din partea admiratorilor pentru felul în care îşi arată sprijinul faţă de soţia sa însărcinată după ce a fost văzut-o închinând la masă cu apă în loc de alcool.

Cuplul princiar va călători joi spre Tonga.