Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Secretul ca să-ţi iasă delicioasă

Vă prezentăm o reţetă inedită de dulceaţă de cireşe. Este fără conservanţi şi este pur şi simplu delicioasă. Orice gospodină o poate face.

18 iun. 2022, 11:04
Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Secretul ca să-ţi iasă delicioasă

Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Se face foarte simplu şi este delicioasă. Tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi reţeta pas cu pas.

Dulceaţă de cireşe, reţetă fără conservanţi. Uite cum se face

Pentru preparare aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două kilograme de cireşe, 1,5 kilograme de zahăr şi sucul de la două lămâi.

Citeşte şi Ciorbiţă de roşii. Reţeta delicioasă pentru verile caniculare

Mod de preparare

Spălăm bine cireşele, după care le scoatem sâmburii. Punem fructele într-o oală, după care adăugăm zahărul peste ele şi le lăsăm aşa peste noapte.

În ziua următoare, adăugăm sucul de lămâie şi amestecăm, după care punem oala plină cu cireşe la fiert. Aveţi grijă ca focul să fie potrivit şi să amestecaţi din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului.

De asemenea, foarte important este să adunaţi mereu spuma care se formează deasupra. În acest fel se elimină toxinele din zahăr.

La final, pentru a verifica dacă dulceaţa este legată, se pune puţină pe o farfurie care a stat în congelator. Dacă totul este în regulă, oprim focul şi punem dulceaţa în borcanele curate şi uscate. După ce aţi pus dulceaţa în borcane, le răsturnăm cu susul în jos pentru a creea un vid, până se răcesc.

La final, puteţi depozita borcanele în cămară iar la iarnă vă puteţi bucura de nişte clătite delicioase umplute cu dulceaţa aromată de cireşe.

Citeşte şi Compot de cireșe fără conservanți, cea mai bună reţetă. Se poate face simplu și rapid în casă VIDEO